Trainingen

Er fietsen bij Het Trapstel toerfietsers in alle soorten en maten: jong, oud, dik, dun, rijk, arm, snel, minder snel, etc.. Voor iedereen is er dus plaats! Wij fietsen op de volgende “vaste” momenten en vertrekken vanaf de volgende locaties:

Racegroep

Snelheid:

Het motto van de club is: samen uit, samen thuis. Bij genoeg opkomst wordt er gereden in meerdere groepen ingedeeld naar snelheid, dat bekijken we dus per keer. Ben je onervaren met het rijden in groepen: meld dit! Hier zullen we dan even speciaal aandacht aan besteden: Je moet het wel leuk gaan vinden!

Zondagochtend:

Zomertijd: 9:00 met ingang van de eerste zondag in april
Wintertijd: 10:00 met ingang van de eerste zondag in november

Meestal wordt er zomers een rondje van 90-120 km gereden. Dit is afhankelijk van het weer en degene die komen opdraven. ‘s Winters is de afstand korter: 70-75km.

Halverwege wordt er halt gehouden voor koffie en appelgebak (facultatief en zeker niet verplicht! Althans de consumptie welteverstaan). We hebben verschillende adressen hiervoor, maar er is altijd ruimte voor alternatieven!

Vertrekpunt:

Stadspark, bij Ni Hao.

Zaterdagochtend:

Vanaf zaterdag 8 april 2017 starten we ook op de zaterdagen, behalve als er een toertocht ergens gezamenlijk gereden wordt, op hetzelfde tijdstip en plaats als op de zondagochtend.

 

Woensdagavond:

Alleen in de zomermaanden: op de eerste woensdag in  april tot en met de laatste woensdag in september: vroeg in het seizoen starten we om 18:30. Zodra de avonden lang genoeg zijn wordt dat 19:00, dit wordt op het gastenboek tijdig aangegeven.

Vertrekpunt:

startlocatie Kardinge

Bij het Alfa college in  Kardinge. Dit rondje is maximaal 80 km. In verband met invallende duisternis is dit vaak in het begin en aan het einde van het seizoen eerder 60 km. Er wordt geen koffie gedronken of pauze gehouden onderweg. Op deze avonden wordt vaak in een snelle en rustige groep gereden.

ATB groep

Vanaf 1 oktober tot en met ongeveer 1 april is er ook een ATB-groep actief. De vertrektijd en het vertrekpunt zijn gelijk aan die van de racegroep. Routes gaan meestal naar het zuiden, richting Norg of Roden met zoveel mogelijk onverharde paden.