In juni organiseren we , in samenwerking met Sportief050, de 13 dorpentocht vanaf Kardinge. (parkeergelegenheid en douchegelegenheid)

Het is een verkenning van de nieuwe gemeente grenzen na de herindeling. Vanuit Kardinge gaan we eerst richting Ten Boer. Hier maken we kennis met de typische uitgestrektheid van Groningen. Via het nieuwe fietspad plus, de molens en het Eemskanaal komen we weer terug bij de stad in de wijk Meerstad. Meerstad is het nieuw ontwikkelde stadsdeel met verrassende stukjes natuur. Vervolgens gaat de tocht langs Waterhuizen met haar scheepswerven en komen we in de oude gemeente Haren terecht. Via oude wegen en door de bossen fietsen we richting Glimmen om bij Noordlaren weer terug naar de stad te gaan. Over de uitlopers van de Hondsrug gaan we bij Haren een klein stukje de gemeentegrens over en komen we via de Onlanden bij Hoogkerk weer uit. Tot slot zoeken we onze weg door Noorderhoogebrug weer naar Kardinge.

Een sportieve tocht van ruim 100 km over verrassende wegen door en langs onze nieuwe gemeente. De tocht wordt verreden in juni en kan een prima voorbereiding zijn voor je fietsdoelen tijdens de zomervakantie en de Tocht van Groningen in september.

Inschrijven kan via de toertochtkalender van de NTFU