Heuvels en bergen

De geur van Tijger balsem en competitie vulde vanmorgen de ontbijtzaal. Sommigen voelden dat er een spanning in de zaal hing. Of het daar aan lag weet ik niet. Wellicht was het gewoon het enthousiasme van de ‘busgroep’ van gisteren over de rit naar Bolzano. Het zorgde in ieder geval voor een tweedeling bij het ontbijt vandaag. Zeven man wilde vlak , zeven man wilde klimmen. De overigen gingen hun eigen weg. Hans ging naar het Garda meer, Jeroen en Pieter bleven in Molveno.

Frans deed een rondje bij het meer en twee klimmetjes richting het wat hoger gelegen wintersportdorp Andano. De busgroep van vandaag was een gezellige , op exact dezelfde plek als gisteren trof onze ‘klimgroep’ de bus. 

dolomieten5

Zeven vrolijk kijkende mannen in een bus die stonk naar te veel remmen in de afdaling wensten ons nog veel succes. Wij lieten ons afzakken tot in de wijnvelden rondom Trento.

Het plukseizoen is in volle gang zagen we. Mooie volle druiventrossen aan beide zijden van het prachtig aangelegde fietspad. We hadden een klim in het verschiet van 19 km. Dus zou je denken dat er wat gespaard werd in de vlakke 30 km er naar toe. Niets is minder waar, een heel licht aflopend fietspad en wind in de rug deed de snelheid tot ver boven de 40km per uur stijgen. In Trento houden we halt , kopen wat water, legen de blaas en kijken omhoog naar de berg die we gaan beklimmen.

Inmiddels was de vlakke groep al op koers naar Bolzano , op de fiets inmiddels. Ook hun rit gaat over mooie wegen door druiven en appelvelden. De zon meldt zich, het terras roept. In het fietsvriendelijke Bolzano vinden de Peters,Herman,Tiemen,Douwe,Wim en Rob een Tiroler Stube om te lunchen. En hoewel het een vlakke rit heette te zijn kunnen de heren hier dan toch van een prachtig heuvellandschap genieten. De lieftallige dame voorziet de hongerig kijkende mannen van Wurstl en Pasta. Sommigen met een lekkere ‘Badewanne’. De kop koffie , die vaak voor Americano doorgaat is hier omgedoopt tot badkuip, menig Italiaan zou er al in verdronken zijn is het gerucht.

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 om 16:57 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.