La Maledizione di Pezzi

Wat Jos Mak in Nederland voor de stravisten is , is Angelo Pezzi in Molveno. Direct achter ons hotel ligt een klein klimmetje met een percentage van ver boven de 10%. Bij aankomst op zaterdag, tijdens mijn balhoofd test, gebruik ik dit stukje om te kijken hoe mijn fiets zich houdt. Achteraf blijkt dit een strava sectie en eindig ik op de 2e plek, achter Angelo Pezzi. Doordat ik wat aan mijn stuur aan het frommelen was is de algemene indruk dat wij Pezzi deze week wel even van de kaart kunnen vegen. Vanmorgen, inmiddels donderdag, Pezzi staat nog steeds op de eerste plek. Niek heeft al een paar pogingen gewaagd maar begint hetzij al voorbij de streep of stopt voor de streep of wat dan ook. Hij zet nooit een tijd neer. Ondertussen besluit de gemeente de weg op te breken of regent het ’s avonds zodat we geen poging meer kunnen doen. Vanmorgen moest het dus maar gebeuren. Albert en ik maken ons klaar om naar boven te knallen. Al op de eerste meters staat echter voor het eerst in de geschiedenis van Molveno een file. Als we die ontwijken rijdt er ineens een toeristentreintje die halverwege stopt….weer een poging om zeep. Jan Willem probeert het ook nog een stukje achter ons maar komt mopperend boven. Veel steiler dan aangegeven dus verkeerd de krachten verdeeld. Pezzi lacht in zijn vuistje.

Er werd weer ruimschoots gesplitst vandaag. Zelfs Niek en Erik houden een rustdag samen met de Peters,Frans en Pieter gaan zij naar Riva di Garda. Sebastiaan klimt zonder fiets naar 2400 Mtr. Hij reikt net tot onder de top van de pieken die om ons hotel liggen. Jeroen blijft in de buurt van het hotel fietsen. Marten neemt rust en gaat ’s middags even met de auto op pad. Dan blijven er maar negen meer over om te gaan fietsen. Dat worden er echter al snel zeven. Tiemen en Herman keren al snel om, Tiemen heeft onwillige spieren en bestelt een masseur. Herman heeft een toenemend geluid in de fiets en vertrouwt het niet. De overige zeven dalen weer af tot in het appeldal voor een mooie , warme, dag vol klimmen en dalen. Geen meter is er vlak, Douwe ‘the Butcher’ heeft zijn gehaktdag verplaatst van woensdag naar donderdag. Na een dipje gaat het een stuk beter met hem. Ook Rob en Hans tonen goede vorm vandaag. De rest: Wim , Jan Willem, Albert en ik hebben een dag waarin goede en minder goede benen komen en gaan. De Lunch is dit keer prima, ergens op een berg wordt wat Pasta voor ons gemaakt die aangevuld wordt met heerlijk brood.

Maar het goede nieuws kwam pas aan het eind van de dag. Het talud ongeluk van Frans had ervoor gezorgd dat hij een bidon en snelheidsmeter was kwijt geraakt. De ‘Riva bus’ neemt Frans terug naar het talud. Ze laten hem het ongeluk tot in detail naspelen en ja hoor, bidon en snelheidsmeter worden gevonden.
Niek’s rustdag zorgt voor wat onrust , hij besluit aan het eind van de dag met Jan Willem mee af te dalen naar het dorp. Jan Willem wil even uitfietsen. Niek wil de vloek van Angelo Pezzi doorbreken. Uitgerust en gefocust vliegt hij de berg op. Snel van de fiets af, Garmin aan de P.C. en checken die hap. Pezzi is vermorzeld , verworden tot een naam die nog lang zal nagalmen op zondagochtenden in het park. Maar geen KOM houder meer van de klim in Molveno. Ciao Pezzi !

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 om 16:58 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.