Schoenen maken de man

Bij de laatste pasta maaltijd is het rustig, de heerlijke Lasagne wordt met smaak gegeten. De groep is moe. Ik denk bij de meeste van het fietsen , voor sommigen heeft de ‘bonte avond’ wat extra vermoeidheid gebracht. Die bonte avond begon met een bedankje aan Jan Willem voor het organisatorische werk. Onze dank werd namens de groep verwoord door Frans en hij overhandigde een gloednieuwe winterset van Castelli. Jan Willem is nu klaar voor de winter.

Niet iedereen schuift aan bij de Lasagne. Vier dappere strijders zitten op dat moment nog op de fiets. Gisteren besloten ze om alsnog een van de gestelde doelen te gaan volbrengen. De Stelvio beklimmen en de Dolomieten marathon rijden waren doelen die voor deze trip waren uitgesproken. De Stelvio lag meestal in de sneeuw deze week dus gedurende de week werd daar vanaf gezien. De Dolomieten marathon , een van de zwaarste cyclo’s die jaarlijks op de kalender staat, was nog niet uit eenieders gedachte gewist.

En dus vertrokken Erik, Douwe,Niek en Albert vanmorgen vroeg richting het startpunt van deze 135 km lange tocht. Met een dikke 4500Hm. een loodzware tocht , allemaal beklimmingen achter elkaar met toppen boven de 2000 Mtr. Waaronder bijvoorbeeld de Passo Giau , met een dikke 9% gemiddeld op 10 km een monsterlijke klim. Enkele andere trapstellers twijfelen maar sluiten niet aan , de terugreis begint voor sommigen vanavond al. De rest vertrekt morgenvroeg en het beste is er bij de meesten wel een beetje vanaf.

De Dolomieten marathon lijkt dan geen ideale voorbereiding. Deze achterblijvers kiezen deze laatste fietsdag voor een tocht naar de Passo Duron. Een tocht van 65 km. met een klim van 10 kilometer lengte die gezien het hoogteprofiel voor de hele groep te doen moet zijn. Peter Kok heeft last van de benen en kiest ervoor om zijn laatste sigaar te gaan roken met wat Harley rijders in plaats van ploeteren tegen een heuvel. Voordat we bij het hotel afdalen is er een foto moment. Peter de Jong toont dan toch eindelijk zijn nieuwe fietsschoenen. Veel over gehoord maar nog door niemand gezien, deze tocht gaat Peter ze eindelijk dragen. Waar woorden tekort schieten spreekt deze foto voor zich….

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 om 16:59 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.