Vandaag splitste de groep zich. Peter bleef achter in het hotel, Jaap, Marco, JW en Erik gingen voor de 130km route, de resten deed het kalmer aan na gisteren, en met morgen de Alpen in het vooruitzicht. We zouden wat foto momenten inlassen, was de afspraak, en genieten van de omgeving – want wat is het hier mooi….
We hadden een route 2 in gedachten. Achteraf bleek dat een deel mountainbike te zijn. Dus geheel ons eigen lusje samengesteld.

Het was koud en winderig vandaag. Rustig klommen we omhoog langs de eerder beschreven Gorges. Een prachtige weg langs de rivier, met links en recht rotsen, die overhangen over de weg. Dat geeft een haast intieme sfeer. Tsja, het is weer es wat anders dan een retourtje Zoutkamp.

Onderweg dronken we, geheel in de sfeer van deze dag, na een goed uur al koffie. Behalve Wim, die vond het te koud op het terras, hij legde intussen een extra rondje van 12 km in.Na een broodje bij de bakker in Meaude ging het verder. Na een paar kilometer ervaarden we een gemis. Dat bleek Frans te zijn. Die was niet meegekomen, maar achtergebleven op het openbare toilet van Meaude. Terwijl sommigen van ons van de gelegenheid gebruik maakten om de bloemetjes in de berm water te geven, haalden anderen Frans op. Hij was er weer, goddank.

Toen kwam de verrassing. Een klim en niet zomaar een. Het was gedaan met de rust, deze puist kwam je echt niet in de lage ademhalingszones op. Stukken van 18%zaten erin, volgens mij Garmin. Volgens die van anderen niet, maar die hebben naar mijn idee het te druk gehad met klimmen om op het schermpje te kijken. Hoe dan ook: worstelend kwamen we een voor een boven. Hans wist de weg, maar er waren twee problemen: 1: de afslag die de route aanwees bleek een zandpad. 2: de batterij van Hans z’n Garmin was leeg. En de afdaling die we bij gebrek aan alternatief wel moesten nemen, was best aardig atb-asfalt. Voorzichtig kwamen we beneden. En toen: links of rechts? Gelukkig waren we aan de goede kant van de bergrug uitgekomen, a werd hadden we er nog een keer over gemoeten. Het kaartje opmijn Garmin bood uitkomst en langs dezelfde weg door hetbdal als gisteren, kwamen we uit bij de ons inmiddels vertrouwde Gorges. Deze keer nam ik er wat meer tijd voor om te zien hoe mooi het daar is, al valt dat in een afdalinkje van een procentje of 2 nog niet mee.

En dan morgen, op mijn verjaardag, een weerzien met Alpe d’Huez. Ik heb er zin in.
Ronald

Gepubliceerd op: 13 oktober 2018 om 18:46 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.