We wilden graag kilometers maken vandaag. Dat er uiteindelijk maar vier man overbleef was een kleine teleurstelling. Ze wilden allemaal in de Haagse bus , veel gezelliger als die hardrijders. We probeerden het bij Douwe , bij Gerard maar ze waren niet te vermurwen. Veel te hard fietsen en niet gezellig genoeg….tsss..

Vroeger, op de middelbare school moest ik ooit voor de les Frans een boek lezen. Le Village Abandonne , het verlaten dorp. Geen hoogstaand literair werk overigens maar toch heeft het indruk gemaakt. Het kwam namelijk ineens in me op vandaag , maar dan als La Region Abondonne. Voor wie de wegen hier gebouwd zijn , geen idee. Als er 10 auto’s voorbij gekomen zijn de hele dag is het veel. Nadeel hiervan, voor de horeca is het bepaald niet aantrekkelijk om een restaurant te beginnen in zo’n regio. We vertrokken om 09.00 uur, pas om 13.30 uur bereikten we een dorpje. Na veel klimmen en wat koude bergtoppen hadden we wel trek. We duiken bij de eerste de beste uitspanning naar binnen. Er zitten mensen gelukkig en belangrijker er wordt gegeten. Je weet het namelijk maar nooit in de Franse horeca. Na enige tijd duikt er een groezelig type op uit de keuken. J’arrive zegt hij. En inderdaad 20 minuten later meldt hij zich aan onze tafel. In zijn moerstaal vragen we of we wel wat kunnen eten. Alleen salade zegt hij, terwijl de borden bij de buren vol lagen met vlees en friet. Ik kijk in de ‘salad bar’ en zie nog net een slablaadje overspringen naar een andere bak. We besluiten vriendelijk te bedanken en vertrekken weer. Helaas weer een vooroordeel over de gastvrije Franse horeca bevestigd. Even verderop blijkt wel een leuk tentje te zitten. We doen ons tegoed aan hamburgers, broodjes, pasta, friet en heel veel mayonaise. We hebben een echte mayonaise liefhebber in ons midden blijkt namelijk. Ook een ex curry gewurz verslaafde trouwens, maar die is afgekickt. Goed gevoed gaan we weer verder, nog een flinke klim en dan eindelijk weer afdalen. Het gas gaat er dan toch nog even flink op. Want ja, als het toch niet gezellig mag worden.
Marco

Gepubliceerd op: 13 oktober 2018 om 18:48 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.