Hier zitten we dan. Zestien mannen in een hotel aan ons laatste avondmaal. De bussen zijn gepakt en klaar voor vertrek. Wij kunnen nog even een kort nachtje slapen, morgen om 7 uur is het ontbijt. Vanmiddag zat een groot deel van ons de plaatselijke bar tabac te sponsoren, maar dat wil niet zeggen dat er niet is gefietst. Het was vandaag vrij spelen. Sommigen waren wel zo’n beetje klaar na gisteren, anderen gaven er nog even een flinke snok aan. Aan het eind kwam veel samen op het terras in de schaduw van een enorme plataan. Aan de voet ervan, in de uiterwaarden van de Ouvèze, ligt nog een weggewaaid biljet van €5,-. Als je hem vindt: hij is van Frans.

Bij het ontbijt was er, op de heavy mannen na, nog weinig spirit te merken om er nog eens even lekker tegenaan te gaan. Bij sommigen kwam die ook niet, maar de Bold Bastard is nogmaals beklommen door verschillende groepen: Michel, Rob en Ferry, Douwe en mijn persoon, Jan Willem en Marco, allen vanuit Malaucene, en Jaap vanuit Sault. Bij mijn afdaling kwam ik Rob, Ferry en Michel tegen, die het zwaarste gedeelte van de klim al achter de rug hadden. In Malaucene kwamen we Wim, Pieter, Eddy en Gerard tegen, die vonden dat ze na een kleine 20 km vlak al een consumptie op het terras hadden verdiend. Douwe en ik waren al boven geweest en gingen na de pizza hotelwaarts.

Ook de rest was elkaar steeds werd tegengekomen. Heavy ging samen een rondje om de Ventoux doen. Jaap ging via Sault en de top naar beneden richting Bedoin en kwam daar Erik en Hans tegen. Jan Willem en Marco waren doorgereden naar Maulecene en waren op tijd weer beneden om de laatste loodjes met Jaap en Erik terug te rijden. Ook Wim voegde zich bij hen na een eigen rondje in de omgeving. Pieter, Eddy en Gerard waren via binnenwegen teruggekeerd naar de basis, waar Frans en Peter, die last heeft van een pijnlijke schouder, al op het terras bij de bar tabac waren neergestreken, samen met Rob en Michel.
Het werd steeds drukker op het terras. Pieter en Eddy schoven aan, even later kwamen Douwe en ik erbij, gevolgd door Ferry, Hans, Gerard, Erik, Jaap, Marco, tot Jan Willem ons kwam halen om de bussen in te pakken.

Morgen terug naar huis. Peter gaat vliegen omdat er een bus met een zitplaats tekort is afgeleverd. Hans brengt hem naar Marseille en rijdt door naar Italië. De rest gaat in de bussen. Ieder terug naar huis na een geweldige week.
Het is mooi geweest.

Ronald

Gepubliceerd op: 13 oktober 2018 om 18:57 uur.
Reactie achterlaten

Bericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.