IMG-20161127-WA0000Renner in beeld… nou ja, renster in beeld.

Eigenlijk kan je bij mij zeggen fiets in beeld. Laat ik zo maar beginnen.

Het begon denk ik al toen ik na mijn driewieler, een groene tweedehandsfiets kreeg van een kennis. Dit was best een grote fiets en bij mijn weten fietste ik zo weg. Het tijdperk zijwielen heb ik overgeslagen of die bestonden toen nog niet.

Na de basisschool ging ik elke dag van Joure naar Heerenveen op de fiets naar de middelbare school. In de winter namen de meeste klasgenoten een maandabonnement op de bus, dus ik ook. Maar na één winter “bussen” was het voor mij klaar. Ik wilde niet meer en ik heb de rest van de middelbareschoolperiode  (6jaar lang) gefietst, in weer en wind heel fijn, en gezellig.

Ik was een jaar of 17 toen mijn broertje een racefiets kocht. Niet veel later kocht ik er ook een.  Een gele. Het merk weet ik niet meer, vast een gazelle. (fabriek in Heerenveen)

Ik herinner mij niet meer dat ik er veel op gefietst heb.

Na mijn schoolexamen verhuisde ik naar Groningen. Ik kreeg na een jaar bij een hospita gewoond te hebben een eigen studio. Daar was plaats voor mijn racefiets. Ik haalde hem naar Groningen en begon naar Joure te fietsen. Niet heel vaak want de was moest eerst ook nog mee, en dat was lastig op de racefiets.

In die periode ging ik ook op vakantie naar Frankrijk en we namen altijd de racefiets mee.

De Ardeche was  wel het meest pittig wat we gefietst hebben, ik moest echt afstappen en de Alpen hebben we toen niet meer gehaald.

Toen kwamen Anke en Lise. Ik heb jaaaaren niet gefietst. Het kostte me te veel tijd, en ik ontdekte dat hardlopen veel makkelijker te combineren was met kleine kinderen.

Helaas…of nee natuurlijk niet, heb ik nu twee passies. Ik ben een ontzettende liefhebber van sporten, het geeft mij een heel vrij en licht gevoel. Hardlopen is fantastisch en het fietsen heb ik weer opgepakt en is ook zo heerlijk, zoals ik vaak zeg na afloop van een ritje met Trapstel.

Ik fietste meestal alleen, wisselende afstanden, ik liep/loop hard en ging/ga naar de sportschool.

Drieeneenhalf jaar geleden heeft Luuk (Riensema) mij door zijn enthousiasme overtuigd dat Trapstel ook wel iets voor mij is. En dat is waar. Ik ben heel blij dat ik lid ben geworden en nog steeds ben.

Ik heb veel nieuwe fietsvrienden leren kennen en nog nooit zulke mooie routes gefietst als met Trapstel.

 

Alie

 

Gepubliceerd op: 13 februari 2017 om 15:45 uur.
6 Berichten

6 reactiesBericht plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.