Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek ronde van 12 Reageer op: ronde van 12

#11340
Jaap Vis
Gast

Ik was 2 jaar geleden van plan hem te fietsen, maar brak een dag of 6 van tevoren mijn sleutelbeen toen ik de fiets aan het uitproberen was met extra bidonhouder en nog zo wat dingen.
Rekening moet je houden met het volgende: je hebt verlichting nodig die het ongeveer 4,5 uur volhoudt. Je moet iets bedenken op de registratie, je garmin houdt het geen 426 km vol.
Je moet bedenken hoe je doorzitten voorkomt. Alles wat zeer kan gaan doen gaat ook zeer doen op zo’n tocht. Hoe veel pijn kan je aan?
Eten en drinken is niet een echt probleem, dat is er voldoende maar het vereist wel planning.
Bedenk van tevoren wat voor tempo je aankunt, hoe lang je pauze neemt op welke punten etc. s nacht rijden is erg belastend, zeker als je het niet gewend bent. Je bent snel uitgeput, je snelheid is veel lager dan wat je van jezelf gewend bent. Probeer het uit.
Je rijdt vanuit Nijmegen 170 km westelijk dan 250 km noord oostelijk. in de nacht meestal veel minder wind overdag meestal de wind in de rug, . Maar het kan ook zomaar andersom zijn. Hoe goed kun je tegen de wind in rijden?
Ik kijk wat ik op 12 juli heb en ga misschien wel meedoen. Ik beschouw het als een individuele tocht en houd me aan mijn eigen tempo en indeling.
Overnachten in Nijmegen komt niet ter sprake omdat je om 12 uur start.