Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Bauke Mollema Tocht Reageer op: Bauke Mollema Tocht

#12696
Jan Campa
Gast

Misschien zie ik het verkeerd hoor, maar het is niet een soort van recht om mee te doen aan georganiseerde tochten. Net zo min is als het een recht is om op georganiseerde vakantie te gaan, die prijzen vind ik ook erg hoog. Het staat je vrij om het zelf te regelen.
Je kunt ook zelf gaan fietsen, elke route die je wil, ook op de wegen waar de BM-tocht over komt. Het is namelijk nog steeds (op de meeste plekken ten minste) openbare weg. Niemand die je tegenhoudt, zolang je maar niet op de verzorgingsposten gaat rondhangen.

Als ze er winst op kunnen maken, waarom zouden ze dat moeten laten? Als de prijs te hoog is voor wat er geboden wordt, dan zullen ze het vanzelf merken. Als andere fietsers het er wel voor over hebben, dan is dat toch prima? Dan doe jij mee aan de minder dure tochten, die er ook genoeg zijn, als je graag aan een tocht mee wil doen. De Weening Classic vanuit Surhuisterveen bijvoorbeeld, ook vernoemd naar een wielrenner, kost maar €5,- en Surhuisterveen is vast 10 keer zo gezellig als Kardinge.