Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Rabo Veluwes Mooiste Reageer op: Rabo Veluwes Mooiste

#13003
AvatarHerman van Mal
Bijdrager

Ik stond paraat om 6:45uur op de Carpool Tynaarlo. Bandjes nog even op spanning, laat Herwig maar komen…..
Even later komt hij aanrijden en enthousiast als Herwig is, wil hij mijn fiets op het dak bevestigen. Dus het voorwiel moet eruit.
Ik vertel hem dat ik niet alleen schijfremmen heb maar ook steekassen. Kak, dit past niet in het systeem wat Herwig op zijn dak gemonteerd heeft.
Diana haar fiets ligt achterin de auto, dus gaat deze op dak en de mijne compleet in de enorme wagen. Bij Zwolle nog even tanken, ik haal koffie (je weet nooit….) en een kwartier later staan we bij de start van Rabo Veluwes Mooiste.
Wie zijn er allemaal: Diana, Jannie, Henrieke, Margriet, Christiaan, Herwig, JP, Ferry, Lucien, Dennis, Michel, Pieter en ondergetekende. Een geweldige opkomst. Het is schitterend mooi weer en na het inschrijven, het vullen van de bidons en de nodige plasjes, kunnen we vertrekken.
Deze zeer goed gepeilde tocht, met verkeersregelaars (en dat voor maar €5,-!) is een genot om te rijden. De eerste verzorging dient zich aan. We krijgen een banaan en een glas (energy) drinken. Top.
Na 10 minuten ie iedereen weer zover en kunnen we verder.
Als je om 8uur start wil je tussen 10 en 11uur wel een bakkie koffie of thee, is het niet!? De terrassen die we tegenkomen zitten vol of zijn gesloten. Eindelijk, tegen twaalven vinden we een restaurant en we maken daar dan ook zeer uitgebreid gebruik van. Koffie, taart, cola, uitsmijters, kroketten, soep. En even daarna nog meer koffie, cola en gebak. De aardbeien schijnt heel erg lekker te zijn ( tenminste, voor degene die er verstand van heeft 🙂 ). Plotseling en zeer onverwacht horen we een band spontaan leeglopen. Michel zijn fiets staat in de zon en dat schijnt niet goed te zijn……
Het duurt even voordat alles onder controle is, dus wordt er nog maar weer een bestelling gedaan (of toch niet?). Hahahaha…., we hebben wat afgelachen daar en onderweg.
Na 1,5uur vertrekken we weer voor de laatste 60 kilometer. Sommigen mensen worden al wat nerveus, want nog even en het ‘echte klimwerk’ gaat beginnen, althans dat wordt beweerd.
Het zijn slechts kleine heuveltjes en veel vals plat, anders rijd je daar geen 31/32km. Zo’n 10 kilometer voor de finish loopt Dennis zijn crank eraf. Een komisch gezicht omdat zijn schoen nog wel vast zit aan het pedaal en dus de crank. Ik heb er een foto van gemaakt. Een inbussleutel biedt uitkomst en we kunnen weer verder.
Na 150 kilometer zijn we terug bij de start en iedereen is blij en enthousiast over deze zeer geslaagde tocht. Er wordt nog wat gedronken, gegeten en nog meer gelachen. Kortom de sfeer was top.
Dan is het tijd om naar huis te gaan.