Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Zondagochtend 8:00 – 150km Reageer op: Zondagochtend 8:00 – 150km

#13032

Dit weekend ben ik alleen op stap geweest, retour Gouda naar mijn broer. 465 km alleen gefietst door ons schitterende landje. Veel fietspaden, over de dijk langs de randmeren is het erg smal. Ik moest steeds in de remmen en me concentreren bij elke passage. In je eentje is dat best te doen.
Fietsen is vrijheid, besefte ik. Ik kan opstappen en gaan waar ik wil. vooral met mijn almaar uitdijende actieradius 🙂
Na twee prachtige, rustgevende tochten hoorde ik onderweg van de valpartij. Het besef dat we een risicovolle hobby met elkaar delen drong zich in alle hevigheid op. Het Trapstel dijt uit, er worden steeds weer nieuwe initiatieven genomen in dit prachtige cluppie. Dat is me allemaal te dierbaar om door valpartijen overschaduwd te worden. Wat mij betreft is veiligheid thema numero Uno voor de komende tijd.
De groep die vorige maand bij Moeke zich heeft gemeld om mee te denken over veiligheid, komt volgende week samen met het bestuur. Allerlei aspecten die met veiligheid te maken hebben zullen voorbij komen en er zullen spijkers met koppen worden geslagen.
En intussen wordt er gefietst. Let op elkaar. Neem bij vertrek de tijd om stil te staan bij groepsgrootte, wie de route bepaalt en voor onderweg: neem geen onnodige risico’s, laat je niet opjutten door de groep als het niet oké voor je voe!t, spreek elkaar aan, kortom: communiceer, wees er niet bescheiden in. Veiligheid, dat ben jij, dat zijn we samen.