Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Verslag Groningen Valthe Groningen. Reageer op: Verslag Groningen Valthe Groningen.

#13587
Jan Campa
Bijdrager

Helemaal mee eens dat in verschillende groepen een verschillend patroon gevold moet worden voor veiligheid. Bij hoge snelheid bijvoorbeeld, wil je graag weten hoe de route loopt, want het heeft nogal wat invloed op bochten inschatten ed. In een langzamere groep is dit ook vervelend, maar heeft dit meestal minder gevolgen. Ook is bij hogere snelheid een andere inschatting van gevaren nodig, want het moge duidelijk zijn dat tegenliggers sneller op je af komen, om maar wat voorbeelden te noemen.

Voor mij is vertrouwen en rust binnen de groep het belangrijkste. Volgens mij voor wel meer mensen, want ik heb regelmatig meegemaakt dat sommigen zich uit een carrousel lieten zakken en zelf er achteraan gingen fietsen. Weinig vertrouwen in bepaalde mensen en dan maar op veilig spelen. Wat ik zelf bedacht is dat er meer mensen moeten worden aangesproken op hun, misschien onbewuste, gedrag. Wie weet helpt het ook om dat van tevoren uit te spreken dat je mensen aan gaat spreken, om zo de drempel lager te maken als het nodig is. Zelf vind ik het lastig om mensen aan te spreken, eerst omdat ik vrij nieuw was in de groep. Inmiddels ben ik wat meer op mijn gemak, dus pas maar op als je met mij fietst! 😛

Zelf sta ik in ieder geval open voor kritiek. Ook al zit ik al vele jaren op de fiets, er is altijd weer wat bij te leren of tijd om weer even scherp te worden.