Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Mont Ventoux Reageer op: Mont Ventoux

#13836
Ekko Smith
Deelnemer

Voor het eerst. De film kennen we. 2 a 3 dagen geleden neergestreken in Roaix. In de bus van Fred, samen met Rob en JanWillem vrijdagochtend vertrokken. Na een voorspoedige reis komen we in de Drome terecht. Zo’ n 40 km vande bestemming. De Fransen zijn op de terugweg van hun vakantie en alras slipt het wegennet dicht. Gevolg, alle hotels zitten vol. Een aardige hotelbeambte doet een belronde voor ons. We laten ons verassen en iomen op een schier mooi plekje uit. Vergezeld van culinaire hoogstandje met bijpassende omgeving en dito zwembadje willen wij onze onvermaledijde clubgenoten die de volgende dag in diverse files staan, ons genoegen met hen delen, om hun smart iets te verlichten sturen we wat fotootjes rond door de whatappgroep. De culinaire ervaring heeft bij ons de verborgen talenten aangewakkerd en de nieuwe huisgenoten van nummer 17 flink geinspireerd. Begon het met met beef in rode uien wijnsaus, de volgende dag kip orientaal in biersaus en een flinke duit in het zakje door Michiel en Egbert, de derd dag met biefpoulet, salade met blauwschimmel kaas en peer. Wij komen om te fietsen. 11 uur s morgens aangekomen en Jaap Vis ziet dat het goed is. Hij slaat de ntocht van de leden waar vanaf de top van de Ventoux die hij na een nacht doorrijden vanuit Nederland maar meteen bedwongen heeft. Die zelfde dag ga ik met een clubje op pad, Wilma, JamWillem, Gerda, Fred en Rob. Heerlijke ervaring om door de Vaucluse en de Drome te touren. De eerste keer fietsen in Frankrijk, heerlijk, dit had ik jaren eerder moeten doen. Met de club op pad is altijd goed gezelschap 30 graden volle zon, inmiddels gemaaide lavendelvelden mooie vergezichten, idylische dorpjes, pleintjes die we aandoen waar terrasjes ons uitnodigens, het is hier goed vertoeven en de omgeving maakt de dranken en het eten alhier nog smakelijker. Een rotklimmetje gehad met percentages tegen de 20 procent. We noemen haar de etterbult.
En dan 2 dagen later het moet hem zijn. Met Ferry, Michel, Jannie, Hilko, Ron de Ventoux op. In de aanvang eerst even nog naar Bedoin. Shit ik ben mijn gereedschap, pomp en reserve bandjes vergeten. Geen probleem we helpen elkaar! Na een lichte klim over de madeleine, nee niet die we kennen, komen we in Bedoin. We gaan naar het terras van de film, een colaatje en koffie. Onderweg is het stil, ieder bedenkt wat hem haar te wachten staat.
Gisteren hebben we de wijnproeverij bezocht. De zoon van de eigenareese heeft ons verwend met een wijn die hij speciaal voor zijn moeder heeft gemaakt, omdat ze in het huwelijk is getreden. Rob keek eerst met pret oogjes naar het geheel maar blies verstandig de aftocht. Vanavond brengt het busje van Fred, hem met zijn reisgenoten naar Avignon. Hij gaat dan morgen naar Paris om van daar uit naar de States te gaan voor een conferentie over ruimte zaken. We gaan natuurlijk de tourist uithangen in Avignon en samen met Fred een fijne maaltijd consumeren.
De culinaire uitspattingen worden langzamerhand bekend. 4 Aspirant koks in huisje 17. Er zijn inmiddels zoveel goed bedoelde uitnodigingen uitgegaan om bij ons te komen eten, dat we er bijna wel een week aan vast moeten plakken. Misschien kunnen we een gezamenlijke bbq regelen en tussendoor een aantal beloftes inlossen.
Even diep naar adem slikken, Bedoin zij we net uitgereden en het gaat nu 22 km alleen omhoog. Alles lijkt stil te worden. Ieder voor zich maar toch samen……. Wordt vervolgd. We komen hier immers om te fietsen

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 3 maanden geleden door Marco Weijers.