Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek TKP Tocht van Groningen Reageer op: TKP Tocht van Groningen

#14265
AvatarJaap Vis
Bijdrager

Het was een memorabele tocht. Gisteren nog op de buienradar gekeken, de hele dag droog. Maar niet heus, het regent als we de stad uitrijden en regen en najaar is glibberen over de groninger klei. Het gaat allemaal net goed, maar hachelijk is het wel. We rijden met Jan die gisteren 350 km gereden heeft, Egbert, Douwe, Wilma, Erik, Peter en ondergetekende, maar voor we de stad uit zijn zijn we Wilma en Douwe kwijt. Lek. Met z’n 5en formeren we groepen met fietsers, raken ze weer kwijt , en koersen door. Koffie in Lauwersoog, geen spoor van Wilma en Douwe, ook alnemen we de tijd om koffie te drinken. We rijden door weer een flinke maar niet goed samenwerkende groep. Peter rijdt lek en we vinden het niet erg. Egbert rijdt door met de groep.
Als Peter gedepanneerd is vormen we een nieuwe groep. Het gaat goed maar ik ben blij dat het met de heavy groep, hoewel er altijd wel wat is, toch beter gaat.
In Winsum drinken we weer uitgebreid koffie, snelste op het parcours, laatste binnen noemt Erik dat.
Na de koffie blijkt het tempo erg hoog te zijn geweets voor Erik en Peter. Erik is nog niet helemaal hersteld van zijn buikloop in de ventoux week. Peter is meer de klimmer. Wilma rijdt verassend fris mee.Jan is moe maar (nog) niet op. (gisteren 350 km gereden)
Na Schildwolde gaan Jan en ik door met een sterk rijdende renner, de anderen blijven hangen in een grote groep.
Gas, stoempen scheuren, En bij Middelbert houdt ook Jan het voor gezien.
Tegen 14.15uur terug in de stad. Al gauw duikt eerst Jan op, en dan Wilma, Light was al terug, Erik komt met krampende spieren aan, Peter werd gesignaleerd. Egbert was natuurlijk het eerste van ons grfoepje, en werd niet meer gesignaleerd. (het juiste wiel gekozen, mee met de ontsnapping)
Wilma trakteert op een biertje omdat inmiddels de zon er is.
Al met al een prima tocht,
Bedankt Dennis