Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek gezelligste fietsclub Reageer op: gezelligste fietsclub

#15207
Dennis
Gast

Afgelopen zondag dan maar…

Met kleine oogjes loop ik de deur uit om vervolgens weer snel naar binnen te wandelen. Wat is het koud! Met wat extra kleding op weg naar het Stadspark. Het feestje was toch weer iets te gezellig geweest en het leek af en toe of er kleine pingpongballetjes in mijn hoofd zaten. Meestal zie ik bij het oprijden van de Concourslaan al flink wat rood in de verte. Nu helemaal niks. Er zouden toch wel mensen komen. Gelukkig stond iedereen aan de overkant, in het zonnetje. Want het was koud, heeeel koud. Wie stonden er allemaal? Chris, Anne-Jan, Marten, Wilma, JanWillem, Gerda, Herwig en Diana (hopelijk ben ik niemand vergeten, is alweer een paar dagen geleden). Een eenzame csg-er wilde ook graag met ons meerijden. Ik denk dat hij niet in de gaten had dat de rest in Tecklenburg zat. Ik heb trouwens ook niet gemerkt dat hij is weggegaan.
De wind kwam uit het noordoosten en wegkapitein Chris zette zich op kop. We gingen naar het noorden, Hoogkerk, Garnwerd, Winsum, Warffum, Noordpolderzijl waren de plaatsen die we passeerden op weg naar Nova Zembla. Een enkeling droeg een driekwartsbroek en ik vroeg me hoe zij dit vol hield. Het waaide hard. En de wind was genadeloos op het Hogeland richting het oosten. Met hoge regelmaat werd de snelheid naar beneden aangepast. Er zijn van die dagen dat het Hogeland oneindig lijkt. Gelukkig is de wegkapitein een ervaren zeiler en leidde hij zijn bemanning al laverend naar rustiger vaarwater. We bereikten de veilige haven van Uithuizen en parkeerden onze fietsen bij de stallen van de Menkemaborg. Hier maakten we gebruik van het wielerarrangement voor slechts 5 euro. Goede kwaliteit, vooral de appeltaart (en dit bleek nog wel de B-keuze van de gastdame te zijn). Uiteraard werd de afgelopen avond doorgenomen, werden de nadelen van trouwen in Las Vegas onder de loep genomen en werd het korte termijn geheugen van Marten getest (dit laatste heeft overigens niks met Las Vegas te maken).
We reden terug over de mooie weggetjes van Doodstil, Rottum en Stitswerd. Voor sommigen was het tempo aan de hoge kant en ondergetekende zag zich dan ook genoodzaakt om achter in het peloton een gat in de weg over het hoofd te zien en te zorgen voor een noodzakelijke extra rustpauze. De band was meteen leeg en beschut achter een boerderij werd deze gezamenlijk vervangen. Verder naar Onderdendam waar de groep zich splitste: Chris naar Baflo, sommigen nog voor een extra lusje en de rest via Bedum naar huis. Helaas liep mijn band op de schitterend vlakke en schone weg weer in één keer leeg en leek uit nader onderzoek van de binnenband dat het probleem zich aan de wielkant zou moeten bevinden. Helaas nog geen braam of iets dergelijks kunnen vinden en dus reeds ik na vervanging toch nog lichtelijk zwetend naar huis, maar gelukkig bleef het bij 2 lekke banden.

Het was een schitterende ochtend, koud maar stralend weer en heel gezellig, zoals altijd!