Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winter11stedentocht 2016 Reageer op: Winter11stedentocht 2016

#15660
Mathieu
Deelnemer

Eerste Elfstedentocht vanuit de Elfstedenhal

Schrijf geschiedenis door mee te doen aan misschien wel de allereerste Elfstedentocht vanuit de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. Om vast een kijkje te kunnen nemen in deze unieke locatie organiseren we aanstaande zondag, 15 november, een speciale voorinschrijving voor dé tocht der fietstochten.

Inschrijving Elfstedenhal
Je bent zondag tussen 11:00 en 12:00 uur van harte welkom in de Elfstedenhal, Fryslânplein 1, 8914 BZ Leeuwarden (ingang links, restaurant op de 1e verdieping). De eerste 500 aanmelders kunnen zich verzekeren van een plek in de eerste startgroep die op 14 februari om 7:00 uur vertrekt.

Online inschrijving
Vanaf zondag 12:00 uur worden vervolgens de mails verzonden, met hierin een verborgen link naar de inschrijving. Deze mails worden gedoseerd verzonden, met de eersten op de belangstellendenlijst eerst. Eind van de middag verwachten we alle uitnodigingen de deur uit te hebben. Als er op maandagochtend vervolgens nog plaatsen voor de tocht beschikbaar zijn, dan wordt de inschrijving openbaar open gezet.
Het inschrijfformulier vraagt om gegevens van een contactpersoon. Deze kan voor meerdere personen tegelijk inschrijven. Ben je ingeschreven, dan doe je ook gewoon mee, er komt achteraf geen loting oid.
Per groep kan er ook opgegeven worden of er een volgwagen meerijdt. Uiteraard voorkom je dat deze overlast voor de overige deelnemers veroorzaakt, maar door de speciale magneetplaten die bij de start uitgegeven worden is hij wel als zodanig herkenbaar. Ze kunnen bij de start en finish op het Elfsteden terrein geparkeerd worden, maar verder zijn er geen verkeersprivileges aan verbonden.
Ook kun je opgeven of je in de WhatsApp-groep mee wilt doen. In eerste instantie is dat alleen de contactpersoon en als er ruimte is mogen ook andere leden uit je groep aansluiten.
Als lid van de NTFU/KNWU/NAF of Fietsersbond krijg je korting. Zorg wel dat je je pas de 14e bij je hebt, dit wordt gecontroleerd.
Je inschrijving is pas geldig als je binnen een week na aanmelding betaald hebt. Dit kan via iDeal of overschrijving, zorg er dan wel voor dat je het referentienummer zorgvuldig overneemt.
Na inboeking van je betaling ontvang je een inschrijfbevestiging. Dit kan tot een week duren. Als je dan nog geen bericht hebt gehad, mail dan even naar 11-steden@frieslandbeweegt.frl
De tocht gaat alleen niet door als er op of rond 14 februari een Elfstedentocht op de schaats verreden wordt, of er extreem weer verwacht wordt. Je krijgt dan je inschrijfgeld, zonder extra’s, teruggestort. Bij regen, wind en sneeuw gaat hij dus gewoon door! Als indekking voor als je zelf tegen die tijd ‘koude voetenvrees’ krijgt, kun je voor een annuleringsrisico afkoop kiezen. Je kunt dan t/m 5 februari, zonder opgaaf van redenen, annuleren en dan krijg je je inschijfgeld teruggestort.
Profiteer dus van deze speciale voorinschrijving en maak het mee!

Eric Lansu,
Stichting Friesland Beweegt

Durf jij de uitdaging aan?

200 km op één dag rij je vast wel vaker, maar ook in de winter? Friesland Beweegt je!

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de 11-Steden is € 17,50 en voor de verkorte 7-Steden variant € 12,50. Dit is inclusief stuurbordje, stempelkaart en herinneringskruisje. Ook krijg je op diverse plaatsen langs de route ‘Koek en Zopie’, je moet zelf voor je gewone voeding zorgen.

Route
Omdat we de schaatsroute zo dicht mogelijk aan willen houden, zitten er een aantal uitdagende ‘klúnplaatsen’ in. Natuurlijk het bekende, lastige bruggetje bij Bartlehiem, maar er zijn meer plaatsen waar het misschien iets lastiger is. De tocht gaat dan ook om de prestatie van het volbrengen en niet om de snelste tijd…

Welke wielen kies je?
Het moet wel heel ruig zijn wil de tocht niet doorgaan. De hel van ’63 is niet helemaal de bedoeling, maar veel beter hoeft het niet te zijn. Bij de inschrijving geef je aan wat je voorkeursfiets is, maar bij minder week kun je natuurlijk gewoon een andere kiezen. Voor steps gelden een aantal specifieke zaken, hierover informeren we je als je aangeeft hiermee te gaan rijden.

LET OP
Deelname is alleen toegestaan als je fiets voorzien is van verlichting en een bel.