Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winter11stedentocht 2016 Reageer op: Winter11stedentocht 2016

#15730
Anoniem
Inactief

De keus viel op de single speed, vanwege de spatborden. Ik stap op en merk meteen dat er iets raars is. De wind! regen ok, wind rond de 45 km/u maar de storm die er vanmorgen staat is een graadje erger, Ik rij de van Idekinge weg richting stadspark, naar beneden dus en het gaat niet harder als 25 per uur. Om de flats heen word de wind versterkt en waai ik bijna om.
Onder de brug staan Geert Jan, Michel, Henrieke, Wilma, Herwich, Ronald en Annejan. Met z’n 8en gaan we richting Leeuwarden. Niet via de route, maar de kortste weg. Als er keus is de beschutte weg. Maar beschutting was beperkt vandaag. We houden het tempo net boven de 20, en dan hoor je al vaak: Rustig, rustig.
Hoendiep, enumatil, Eibersburen. Langs het kanaal is de beschutting zoek en voel je hoe het tekeer gaat. Twijzel, Hardegarijp. Ik krijg een lekke band, er zit een scheurtje in. Een stuk papier brengt uitkomst. De Bonkevaart! Bij de elfsteden hal blazen we nog een keer bijna van de fiets. Binnen zijn daar Jose en Antoinette.Niet op de fiets deze keer, maar met de auto Ze waren er om elf uur, wij een half uur later. Koffie, appeltaart en een knuffelmuur zorgen dat we weer bijkomen. De inschrijving is zo gepiept en dan weer terug. Het regent en stormt onverminderd, Ergens in de Friese wouden rijden we op een slechte weg, ik rij in een gat en heb een 2e lekke band, Maar nu zit er een flink gat in de buitenband. Iets er tussen en verder, maar 2 km later is het alweer mis. Een aardige fries opent zijn werkplaats voor ons en met een stuk binnenband vul ik het gat op. En warempel, het lukt.
Maar 12 km later, als we de wind vol in de rug hebben en langs het van starkenborgh kanaal richting Groningen galopperen gaat het definitief mis. De band ontploft en ik bel Jacquelien die me ophaalt.
De groep rijdt verder nadat ik contact heb gehad. Ik baal, maar ik ben blij dat ik vlot ontzet word.
Doel gehaald, 14 februari op een echte fiets. Met versnellingen en goede remmen en hele banden!