Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winter11stedentocht 2016 Reageer op: Winter11stedentocht 2016

#15793
Jan Campa
Bijdrager

Dat is mooi om te horen, al helemaal iemand van de commissie (inventarisatie) veiligheid. De dingen die je noemt, over geconcentreerd en gedisciplineerd rijden, vind ik altijd een voorwaarde om in een groep te fietsen. Dat zelfde geldt voor bochten, kruisingen en andere voorbeelden, we zijn immers een toerclub die zich op de openbare weg begeeft.
In dit geval ging het om verscheidene elementen bij elkaar die een extra risico waren bovenop de ‘standaard’, zoals je zelf al aangeeft. Als het één van die was, dan vond ik het nog tot daar aan toe. Alleen de wind met herfstwegen of de regen, maar regen, wind en de bladeren en andere rotzooi vind ik vragen om problemen. Dat het nu goed is gegaan zegt niets over een volgende keer. Veiligheid gaat wat mij betreft ook niet over incidenten, maar het geheel. Groepen zijn van andere samenstelling, mensen zitten anders in hun vel, etc. Het komt op mij over alsof het fietsen afgelopen zondag alleen was weggelegd voor een selecte groep mensen. Er moet met veiligheid rekening gehouden moet worden met de gehele club.

Naast dit alles staat mij bij dat vorig jaar, onder ongeveer de zelfde omstandigheden, wel het bericht kwam dat er geen gezamenlijke rit zou komen gezien de risico’s.

Waar ik benieuwd naar ben is hoe dit voor het bestuur en de commissie vertaald naar beleid/advies voor de hele club.

Voor de duidelijkheid, ik geef slechts mijn mening over dat ik het niet verantwoord vind om in omstandigheden als afgelopen zondag te fietsen met een groep. Ik het een mooi voorbeeld om mee te nemen voor komende zaterdag. Kennelijk verschillen de inzichten op wat wel en niet kan sterker dan ik dacht in ieder geval. Helaas kan ik er zaterdag zelf niet bij zijn, kan iemand de notulen aan mij doorsturen? Alvast bedankt!