Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Ritverslagje. Zondag 24 januari. Reageer op: Ritverslagje. Zondag 24 januari.

#17301

Luuk, je had best een stukkie met ons mee kunnen fietsen. Wij van Light Henrieke, Gerda, GJ, Bertil, Jan Duut, Ferry en ik, gingen naar Bakkeveen via Enumatil, Boerakker, Nuis. Bertil is een kenner van die streek, waar hij dagelijks op de taxi zit. Hij neemt ons een keer mee op onvermoede mooie paden, hebben we afgesproken. Aankomend lid Harry was er eerst ook bij. We zien hem zeker terug, maar in het park zag hij bij superlight tempo al flink af. Hij besloot zijn eigen weg te gaan. Harry, tot gauw, nog even wat kilometertjes maken en je komt moeiteloos mee.
Om de een of andere reden is het ontzettend smerig in deze contreien. Facebook ‘ontplofte’ met modderige Trapstelsmoelen. Ik bleef redelijk schoon door met het hoofd in de wind op kop te fietsen. De Elfstedenkriebels beginnen op te steken: hoe zal het weer zijn op de 14e: een koude noordooster is goed voor de heldenstatus der deelnemers, weer als vandaag is niet te koud, maar wel vochtig. Vrijdag was het vriesweer met zuidoostenwind – niet verkeerd, zou ik denken (alleen drinken in de bidons heeft dan geen enkele zin, zo heb ik vrijdag ervaren. Als het water al niet bevroren is, dan in ieder geval veels te koud om te drinken). We weten in ieder geval dat 90 km motregen ons niet van het stuk brengt.
Op de terugweg hebben we een mooi nieuw weggetje ontdekt: over een smal houten bruggetje kom je op een smalle weg tussen Bakkeveen en Waskemaer door een prachtig stukje natuur boven Haulerwijk langs. Zelfs in deze druilerigheid hadden we daar oog voor.
Ach, wat stelt het ook voor, al dat weer. Er moet nu eenmaal gefietst worden. Bedankt maar weer, allemaal.