Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winter11stedentocht 2016 Reageer op: Winter11stedentocht 2016

#17479

In het park namen we al afscheid van de helden van Harlingen, Er bleef een groep over waarvan Geert Jan, Jan D, Sander en Michiel bij Kollum richting Zoutkamp afbogen. De rest: Wilma, Anne-Jan, Jan-Teake, Arne, Christiaan, MarcoH, Gerard gtf, José, Mathieu en ik togen naar de stad met de naam die door sommigen niet genoemd mag worden, maar diegenen starten er volgende week net zo makkelijk voor de Elfstedentocht.
Wind. Zuid-zuidwest richting Leeuwarden (mij maakt het niet uit). Het tempo lag niet al te hoog, Gerard moest eerst maar weer eens ‘in gesprek met de fiets’ komen na een paar maanden stilstand. Het was hem niet aan te zien toen we terug waren in Hoogkerk. Voor mij in ieder geval een relaxed rondje met veel kopwerk. Voordeel: volop uitzicht op en gelegenheid om te genieten van de omgeving. Leuk om zo’n tocht te doen, over wegen waar we niet of nauwelijks komen, en koffie in Fellini op het grote plein in Leeuwarden. Soep, uitsmijters, koffie, broodjes met zalm en ander beleg. Gerard vroeg zich af wat er met het appelgebak was gebeurd tijdens zijn sabbatical. Vandaag was het geen koffiepauze maar lunchtijd. Hij en ik hielden het bij de zelf meegebrachte krentenbollen, voor mij het ultieme fietsvoer (bij deze het verzoek aan de organisatie van volgende week om er een paar in te slaan voor in de bus…)
Terug uit Leeuwarden brak de zon zowaar door. Hier en daar ging het tempo wat omhoog en de sterkere benen konden het niet laten om af en toe een paar ons passerende fietsers ’terug te halen,’ sprintjes bij bordjes te trekken en zomaar wat tempoverhogingen in te zetten. Spelend kwamen we in Hoogkerk voor de rondvraag. Ik ben er klaar voor, laat die elf stadjes maar komen.