Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Verslagen Winterfiets elfstedentocht 2016 Reageer op: Verslagen Winterfiets elfstedentocht 2016

#17642
Jose
Deelnemer

Michiel heeft het meeste van ons avontuur al vertelt.
Op de dijk kon ik het niet laten om even de benen te testen, een groep die ons ingehaald had bleef op zo’n 300m hangen, ik keek als een kind naar zijn ouders kijkt bij een kermisatractie
om mij heen, net als dat kind hoorde ik toe maar en ik ging. Sloot aan bij de groep en gingen in hoog tempo over de dijk. Na de laatste helling zag ik een oude meneer die hettegen de wind niet meer trok en mijn doel was al bereikt, ik vroeg hem of hij in het wiel wou, eerst ze ihij nee fiets maar door maar toen had ik hem al uit de wind en hij riep dit gaat toch wel makkelijker zo.
Even later sloot de rest aan en we brachten deze man samen naar Hindeloopen, Michel was iets vooruit en liet zich ook afzakken.

In Harlingen besloot ik van kleren te wisselen net op moment dat door de uitbaatster werd omgeroepen dat ze gebeld was door de organisatie en dat deze zeiden dat Barthlehiem over 1 uur zou sluiten.
Marco S, kwam naar mij toe en ik riep fiets maar door. Aangekleed in droge kleren ging ik alleen op pad, ik kreeg te horen dat er een groep van 5 achter mij fietsten. Deze heb ik niet meer gezien, in Franeker
stopte ik voor een stempel en kreeg te horen dat het dicht was en dat ik naar Leeuwarden moest fietsen, ik keek die man vol ongeloof aan. Hij keek mij aan en stelde de vraag; “Jij gaat door hè? Er is niks meer in Barthlehiem”. Ik ze: “Daar woon ik niet”. En sprong op de fiets, navigatie zei linksaf en daar ging ik recht tegen de wind in, een goed gesprek met de benen was begonnen, ik mocht niet onder de 20km/u komen, rekensommetje leerde dat ik als ik dat volhield om 18:10 in Leeuwarden zou zijn. ik zoemde de GPS uit om te hele kaart even te zien. De volgauto van Conny kwam voorbij en vroegen of ik niet wilde instappen. Na alles wat er is gebeurt vorig jaar had ik dit nodig, ik was vastbesloten ik ga door, ze hoeven niet te wachten op mij.
Alleen ging ik verder telkens de route en de snelheid in de gaten houden, waar de kracht vandaan kwam ineens weet ik niet ineens was alle pijn verdwenen en ik zette mijn buiten blad erop en trok een sprint. Grote knal en een getik tegen de frame, ik dacht niet aan een lek. Maar wist dat ik nu ook mijn achterwiel in de gaten moet houden 2km verder begon die tegen de remblokken aan te lopen, volgens de kaart zou ik rechtdoor over Stiens weer op de route komen, ik draaide in Stiens rechtsaf en wind in de rug, kwam een jongen met scooter voorbij en die riep volg mij maar.
zo ben ik enigzins tevreden maar ook teleurgesteld naar de Elfstedenhal gefietst. De voldoening was wel dat ik het had gekund. Sinds mijn ziek zijn begon is dit mijn 6de fietsrit. Het drinken durfde ik nog steeds niet goed aan. Maar ik heb wel wat gedronken. Medefietsers, begeleiders en verzorgers hartelijk dank, zonder jullie was het zeker niet te doen geweest en denk niet dat we het beter hadden kunnen wensen dan jullie!!!