Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek wo. 11 mei. Reageer op: wo. 11 mei.

#19398
Tiemen
Deelnemer

Voor mij de eerste woensdagavond training. Even onwennig het nieuwe terrein, maar het is een goede locatie; we staan er niemand in de weg.
Ik zie veel, heel veel, nieuwe gezichten maar ook oude bekenden. Dat worden veel groepjes denk ik, maar hoe formeer je dat? Ik stel voor om bij de volgende ALV een formateur te benoemen, het liefst iemand die zelf niet fietst en geheel onafhankelijk partijen bijelkaar kan brengen. Het loopt tegen 7 uur en ik kijk om mij heen met wie wil ik fietsen vanavond. Ik zie een enorme groep rondom Jaap ontstaan en vermoed een opstand. Het is echter de trainingsgroep. Mooi om te zien dat hier zoveel enthousiasme voor is.
Ik kijk verder en zie in een keer Seryl apart gaan staan. Ik sluit mij vlug bij hem aan en al snel staan wij met 8 man klaar en rijden weg voor een rondje schildmeer. Wij zijn: Seryl, Douwe de Butcher, Bas, Wander, Robert, Gerard “ga toch fietsen” Vroom, ik zelf en een nieuweling die ik eerst aanzie voor Pippo Pozato. Later wordt ik daarop gecorrigeerd, het moet Damiano Cunego zijn. Pippo rijdt op een Willier en Ernst, onze aspirant, rijdt op een prachtige De Rosa zoals Damiano dat ook doet. Echter doen de looks toch echt meer trekken vertonen van Pippo.

Inzet van de route is rondom het schildmeer dus eerst koers richting Schildwolde. We merken al snel dat er een pittige wind staat. We stoempen langs het Eemskanaal en oooh wat is het lekker draaien met 8 man. We rijden 250 a 300 meter en dan rustig doordraaien. In gestrekte draf langs het kanaal en dan bij de brug rechts, links etc.. Een wegafsluiting in Tjuchem bracht ons even van de route maar niet voor lang. Ernst blijkt een goede kennis van de omgeving te hebben en dirigeerde ons samen met Wander weer op koers. Met de wind in de kont werd de snelheid flink opgedreven. Iemand had bij Robert zout in de ogen gestrooid dat bracht de groep tot een halt. Toevallig liepen er aan de overkant 2 heren met de racefiets in de hand. Dat zijn rare zaken dus wij vroegen of wij konden helpen. Het was een lekke band maar hulp was onderweg. Maar met Gerard GTF en Douwe de Butcher in de groep is een lekke band een reden tot onvoorwaardelijke hulp. Binnen no-time was het euvel gefixt. En kwamen de hulptroepen voor niets.

De trein werd weer vlot getrokken en in een lang voortsnellend lint stoomden wij op naar Slochteren, Froombosch en Harkstede. Daar werd nog even een groet aan sir. Patrick gebracht om vervolgens er nog een kort lusje aan te knopen via Luddeweer en Ten Post. Er waren geruchten om nog via Bedum, St. Annen te fietsen maar uiteindelijk werd in Ten Boer gekozen voor het fietspad langs de rijksweg. In Ten Boer nog even gedag gezegd tegen Antoinette en José. Op het fietspad werd de koers los gegooid. De snelheden vlogen omhoog. En al snel kregen wij de groep GJ in beeld. Een spreekwoordelijke rode lap voor de stier. Ernst gaf er een ferme lap op en spurte naar de groep toe. Het leek de definitieve slag, maar met een gezamelijke pogen brachten wij Bas in een zetel naar voren. De groep GJ werd voorbij gestoven en uiteindelijk eigende Bas het bordje Groningen zich toe. Bij Ruischerbrug de rondvraag. Goed en gedisciplineerd gefietst in een lekker tempo via een mooie route. Met andere woorden, wij hebben genoten. We kwamen wel tot de slotsom dat aspirant Ernst de volgende keer toch wel eerst met Light mee moet. Voor deze avond was dispensatie verleend maar dat kan geen regel worden 😉

Bedankt voor de rit heren!

  • Deze reactie is gewijzigd 6 jaren, 10 maanden geleden door Tiemen.