Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek woensdagavond (trainen met Herman Jaap en Martijn) Reageer op: woensdagavond (trainen met Herman Jaap en Martijn)

#19627
Herman van Mal
Deelnemer

Het liep tegen zeven uur. Ik stond bij Ni Hao en Edwin was de eerste die arriveerde. Gelukkig kwamen Ferry, Mathieu, Gerrit, Bertil, Alie en Gerda (buurvrouw & buurvrouw?) daar nog bij. Op de valreep was ook Martijn ter plaatste. Hij had nog problemen met een band…..
Toch nog even wachten en hopen op een nog grotere opkomst, maar om 19:04 zijn we vertrokken. Zonder Jaap. Ja, zonder Jaap dit keer. Maar Martijn en ik waren vooraf goed geïnstrueerd door onze opperstalmeester. Vanavond gaan we bochten rijden en toeren.

Op naar de Hoornse Plas, onze favoriete plek om de bochten te trainen. Onderweg begon het te druppelen. Nu maar hopen dat het niet doorzet met de regen want dan vinden wij de risico’s te groot voor het trainen van bochten. OP de parkeerplaats was het nog redelijk droog maar een groepje lessende motorrijders was ons voor….. Ondertussen begon het iets harder te regenen maar nog niet verontrustend.
Er is nog een tweede parkeerplaats, minder aantrekkelijk maar voor nu een prima alternatief. Na enige uitleg konden we beginnen.

In een zeer langzaam tempo achter elkaar rijden en volgen….. De een wat meer ‘geoefend’ dan de andere, werd er toch keurig gereden en bleef iedereen mooi bij elkaar. Het ging helaas even heel hard regenen, dus we gingen schuilen onder de bomen. Tijd voor uitleg. Want waar we eerst linksom de bochten reden, gaan we nu rechtsom. Sommigen hadden een regenjas bij zich, anderen reden in korte broek. Warm was het zeker niet. Rechtsom is toch heel anders! Maar na een tijdje ging iedereen dit steeds makkelijker af. Alles werd in een zeer gecontroleerd tempo verreden en tussendoor werd er even gestopt voor aanwijzingen en evaluatie. Daarbij werd er nog van kop gewisseld en reden we twee aan twee rechtsom de bochten door. De bedoeling van deze oefening is dat we, ondanks het nemen van een bocht, twee aan twee blijven rijden en keurig in formatie blijven. Hierdoor wordt het veiliger, vallen er geen gaten in de groep en wordt er niet aangezet.

Dan nog even een paar bidonnetjes in een vierkant gezet. Aan komen rijden en een rondje binnen de bidonnetjes maken en doorrijden. Leuk om te zien en te horen hoe iedereen dit vergaat.
Alie en Gerda besloten om 20:15uur naar huis te gaan. De rest wilde nog een heel klein rondje rijden. Bertil, in korte broek, had het koud en vroeg hoe groot het rondje zou worden. Een rondje meer!? Welk meer?, vroeg hij. Hahahaha….. Daar bleef het voor vanavond bij. Iedereen voor het donker thuis. Nat, vies, maar zeer voldaan. Een heel nuttige avond, vond iedereen.

Tot volgende week.