Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Rondom Stad Reageer op: Rondom Stad

#19673

Ik zit morgen achter de inschrijftafel, dus onze eigen tocht fietsen zit er niet in. Ik wilde daarom vandaag mijn weekend-kilometers maken en waarom dan niet gewoon Rondom Stad rijden…?
9.00 vertrokken van huis en de 120-km route bij de Borgbrug opgepikt. Eerst dus het noordelijke gedeelte gereden, van Garmerwolde naar Thesiinge, Adorp,. Gronings landschap met weidse vergezichten. De molen na Noordwolde met onze vrind van vorig jaar gepasseerd ( hij is voorbereid dit jaar, zwaai morgen even naar hem, hij houdt echt van fietsers. En rij een beetje rustig bij de chicane voor zijn huis). Dan Hoogkerk , via het Stadspark naar een van de mooiste gebieden vlakbij Stad: het fietspad door de Onlanden naar Roderwolde. Het was er heerlijk weer bij en de verwachtingen voor morgen werden in de loop van vandaag steeds beter.
En dan kom je door Roden en ben je dus in Drenthe. Bossen, mooie paden, stroomdal Drentse A bij Zeegse en Schipborg. Na Zuidlaren over het smalle fietspad door het bos, bovenlangs Zuidlaren naar het naar het dorp genoemde meer. En dan mijn dagelijkse woonwerkverkeerpolder. Het is absoluut geen straf om daar doorheen te moeten fietsen, ook in mijn vrije tijd geniet ik er met volle teugen.
Vanaf Engelbert ben ik linksaf geslagen waar de route naar rechts gaat naar de Borgbrug. Het stukje Hunzeloop door het industriegebied wilde ik niet missen.
Dit klinkt haast als een ode aan Stad en Ommelanden en als het op rijm en ritme wordt gezet, dan is het dat precies. Een Groninger zou zeggen: Dou moar nemoal, het is moar laand en wotter mit wat boom’.
Maar dat is ook een manier om trots uit te drukken. Ik heb er wat meer woorden voor nodig.

Op Strava zag ik in de loop van de dag de pijlers hun deel van de route uploaden (opload’n). De pijlen die ik onderweg heb gezien stonden er goed bij.
Het wordt een mooie zondag.