Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek woensdagavond (trainen met Herman Jaap en Martijn) Reageer op: woensdagavond (trainen met Herman Jaap en Martijn)

#19772
Anoniem
Inactief

Uit de vierdaagse menigte, die voor Ni Hao langs ging, verscheen een behoorlijke groep (16?) cursisten voor Jaap en Herman. Na de introductie van Jaap waarin hij uiteenzette wat we gingen doen, begonnen we met het controleren van elkaars fiets. Vervolgens ging het via Corpus naar de Hoornse plas voor het eerste deel van de training: Bochten techniek. Er werden 3 groepjes gemaakt en Jan Willem werd prompt tot interim benoemd, want Martijn was helaas verhinderd. Bochtjes linksom en rechtsom, kop overnemen en je af laten zakken. Leuk om zo met je techniek bezig te zijn samen met anderen.

Het tweede deel van de training was viaduct cq interval training, dus op naar het spoorweg viaduct in Onnen, onderweg nog een ingelaste cursus noodstop maken omdat er op de Meerweg plotseling een Golfje vol “petjes” midden op het (voorrangs) fietspad stond. Met 34 in het uur moesten we alle zeilen bijzetten om een botsing te voorkomen. Boos geschreeuw over en weer en toch maar even omgedraaid om een babbeltje te maken, uiteindelijk gaf de bestuurder toe dat hij fout zat, maar dat hij ook erg geschrokken was. Gezamenlijk geconstateerd dat er geen ongelukken gebeurd waren en na een handdruk gingen we weer op weg naar Onnen. Daar was de rest inmiddels ook gearriveerd en hoorden we van Jaap wat de bedoeling was: 6 keer klimmen, beginnen met een groot verzet en elke klim een tandje zwaarder schakelen. De masochisten werden uitgedaagd om er nog 2 klimmetjes aan vast te plakken en dan een staande klim te doen. Auw!! 😉 Daarna weer verzameld voor nog wat uitleg over Aerobe en Anaerobe trainingsvormen, op hartslag trainen en krachttraining.

En er was ook nog tijd voor een kort duurritje. Een deel van de groep koos voor de weg naar huis en het andere deel reed richting Zuidlaren in een langzame carrousel, met aandacht voor je plaats in de groep en de kop overnemen. In de Westerbroeksemadepolder werd het nog even koers, op een lint werd de snelheid flink opgevoerd en kwam de genoten bochtentraining meteen al goed van pas (toch Fred ;-)). Bij Waterhuizen werd er even gewacht op achterblijvers waarna ieder zijn eigen weg koos.

Wie er dan allemaal waren? Poeh, ik doe een Poging: Jaap, Herman, Jan Willem, Fred, Bertil, Herwig, Gerda, Alie, Anne Jan, Edwin, Arie en Ferry. En Geesje en Marieke die tijdens Rondom Stad de clinic gevolgd hebben waren er ook. Ik vergeet er een paar, waarvoor excuus, dus wie helpt me even?

Trainen met Jaap, een geweldig leuk en leerzaam initiatief. ik kan het iedereen aanraden.

Jaap, Herman en Jan Willem, bedankt voor deze leerzame avond.