Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Clubdiscipline Reageer op: Clubdiscipline

#19823
Anoniem
Inactief

Mooi gesproken Hans en ik deel je gevoel. Er wordt te veel gepraat en te weinig gekoerst maar dat is een keuze en het is tenslotte een toervereniging en geen CSG.

Waar ik echter wel moeite mee heb is de over regulering waar je het over hebt. Steeds gecontroleerder willen fietsen in groepsverband geeft een akelige spanning tijdens de ritten. Iemand hoeft maar iets afwijkends te doen en er wordt al angstvallig op gereageerd.

Veiligheid staat voorop maar we zijn grootendeels allemaal ervaren rijders en we weten best hoe we ons moeten gedragen op de weg maar ga alsjeblieft niet bij elke verkeersheuvel of flauwebocht naar links of rechts roepen want dat brengt allemaal paniek in de groep en onnodig gerem.

De onbekommerde ritjes met hoge gemiddeldes mis ik enorm op de woensdag en ik hoop dat ze snel zullen weder keren.

Tot slot wil ik kwijt dat fietsen in een groep meer is dan alleen op je metertje kijken hoe hard je gaat! Probeer ook eens naar voren te kijken en te bedenken waar de wind vandaan komt, probeer eens te kijken of je de volgende bocht al ziet, probeer een naar je ploeggenoten te kijken of ze moeilijk zitten of nog fris. En bovenal vergeet niet te genieten! Fietsen is en blijft de mooiste sport maar probeer het in godsnaam niet te controleren want het mooiste aan fietsen is de vrijheid die je hebt.