Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Clubdiscipline Reageer op: Clubdiscipline

#19911
Anoniem
Inactief

Heren,

Allemaal woorden waar waarheid in zit. Maar de roep om regulering is ontstaan doordat het fietsen populair aan het worden is. De club staat voor lekker fietsen, gezelligheid en soms onder het genot van een drankje een nabespreking.

Wat echter gebeurd is dat een aantal collega wielrenners de boel verzieken, niet binnen het Trapstel, maar in het algemeen. Door rood rijden, voorrang nemen, 3 of 4 breed over de weg, knetterhard door de bebouwde kom omdat het gemiddelde anders naar beneden gaat, al deze acties zorgen er voor dat de publieke opinie over wielrenners in het algemeen eerder negatief dan positief benaderd wordt. Zo komen we op landwegen toeterende automobilisten tegen die met de vuisten zwaaien, daar waar ze achter een groep schoolkinderen zouden wachten, ze nu plots in volle vaart voorbij willen stuiven.

Is regulering dan fout? Of is het een hulpmiddel om er voor te zorgen dat iedere rijder die mee gaat aan het begin ook aan het einde nog heelhuids aanwezig is?

Ook ik maak wel eens sprintjes vanuit de groep, ook ik wordt wel eens aangesproken dat hetgeen ik net deed eigenlijk niet kan (afgelopen zondag nog door Mathieu), maar ik kijk om me heen, geniet van het landschap en de medefietsers, Het zijn niet zozeer de regels die het lastig maken, het is hoe we er mee omgaan. Vrijheid moet er blijven, maar ook open en eerlijke feedback, elkaar als volwassenen aan durven spreken en ook een keer incasseren. Wat vandaag kan, kan morgen misschien niet, maar volgende week weer wel, het ligt aan de groep. Als je dat aanvoelt, dan is er niks aan de hand.