Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Tecklenburg training Reageer op: Tecklenburg training

#20353
Jan Campa
Deelnemer

Nog vroeger opstaan op de zondag, dat moesten we er voor over hebben. De een om zijn eerste hoogtemeters te maken dit jaar, de andere om Vaderdag te vermijden en voordat de kinderen wakker zijn al het huis uit te zijn. Mijn chauffeur, GJ, meldde zich lekker vroeg en met alle tijd reden we naar Kardinge. Daar werd even kort verzameld en gewacht tot iedereen er was. Op naar het mooie Teutoburgerwald. Het weer was prima hier en na een korte reis en een goed gesprek kwamen we aan bij het zwembad in Tecklenburg. Daar stonden al enkele wielrenners te popelen om weg te gaan. Na begroeting werden alle fietsen klaargemaakt en stonden we klaar voor vertrek.

Na wat geschuifel en gelach werden er twee groepen gemaakt om de ronde van 120km te gaan rijden. Wat twijfelend sloot ik aan in een groep met 8 sterke rijders. De mannen waren Dennis, Jaap, Hans, Jan-Willem, Sybren, Chris, Leo, Sebastiaan vd B. Voor mij de eerste heuvels dit jaar, dus ik had een uitdaging om mee te komen. Voordat je aan de koffie gaat moet er eerst gewerkt worden, dus eerst een ronde Ibbenbüren, die weer in Tecklenburg uit zou komen.
We begonnen al goed, met lekker afdalen en rustig de benen laten draaien. Langzaam kwam het besef dat ik deze route, van alle die er wel waren, niet in mijn Garmin had staan. Dus maar rustig aan doen en anderen voorop laten fietsen. Al snel kwamen toch de heuvels waar het gebied bekend om is. Niet erg lang, maar toch snel boven de 10%, dus je voelt ze goed. Het ging prima, de benen waren in ieder geval goed. Ik kon meekomen in de voorste helft van de groep, dat was al de eerste opsteker voor de dag. Lekker eigen tempo rijden, maar ook mensen voor mij in zicht willen houden om de route te weten. Na zo’n 43km streken we neer bij de bakker in Tecklenburg. Daar vonden we een wat teleurgestelde Pieter, die problemen had met zijn versnellingsapparaat. Jan-Willem hielp hem op weg en hij kon in ieder geval weer op pad. Na 1 kop koffie en wat gebak gingen we al snel op pad.

We hadden de tweede groep niet meer gezien, sinds kort na de start. Strava liet mij zien dat zij net Tecklenburg inreden en de Steinstrasse op kwamen, toen wij er al weer uitreden. Helaas betrok het en viel er wat regen. Dit was niet afgesproken, maar de weergoden zijn grillig.
Na de eerste beklimming en afdaling werd er al een knip gezet in de groep. Jaap en Dennis besloten om door te gaan en niet meer te wachten op de rest. Dit gaf ons even wat onrust, want ons was niet duidelijk wat hun idee was. Wij gingen op de zelfde toer verder, ieder in eigen tempo en rustig wachten tot iedereen weer aansloot na de afdaling. Vlak voor Bad Iburg nog een fotomoment en het besluit iets van de route af te wijken. Ik wilde nog wel even de Dörenberg op en Jan-Willem wist deze wel te vinden. Iedereen ging mee om ook deze hoogtemeters mee te pakken. Daarvoor waren we immers hier heen gekomen. Tot nu toe waren we nog niet boven de 200m geweest, dus dat moest snel veranderen. Het was een leuke beklimming met een mooi uitzicht over het dal. Bovenaan moest het hek worden aangetikt en weer naar beneden. Wel behoudend, want het wegdek liet nog wel eens wat te wensen over. Door naar Bad Iburg, waar een paar een stop aanvroegen om voorraden aan te vullen voor de verdere tocht.

Tot nu toe was het wat bewolkt geweest, maar de zon kwam nu goed door. Tijd om weer door te gaan, na wat omzwervingen Bad Iburg uit en op naar Lienen. Daar zou voor mij de klim komen van de dag. De Holperdorperstasse (Lienerberg) moest beter dan de voorgaande keren. In Lienen rechtsaf en het spoor over. Gelijk al vanaf het begin zette ik aan en op kop. Geen tijden in mijn hoofd, maar gewoon zo goed als kon doortrappen. Nog even omkijken, maar niemand ging mee in dit tempo. Dat was al een positief punt, dacht ik maar. Voor de top nog even over het omslagpunt, ik was wel tevreden. 22 seconden sneller dan 2015 en die was al 29 seconden sneller dan het jaar daarvoor. Zo rolde ik de top 10 van het Trapstel Strava klassement binnen, ik ben tevreden 🙂
Door voor de laatste kilometers en klimmetjes. Ik kwam er steeds meer in en ik hoorde Leo als laatste zeggen: “Hier rechts”. Een leuke afdaling, dus ik ging er vol voor. Mij bekroop toen al een gevoel dat dit niet handig was. Toen ik achter mij keek was er niemand te zien. Waar waren ze gebleven? Ik had geen afslag gezien. Snel weer terug, de heuvel op. Er bleek toch een afslag naar links te zijn, al kort na de eerdere rechts. Ik herkende dit ineens weer van een eerdere tocht. Nu snel achter de anderen aan. Voor de zekerheid maar een route ingeladen op de Garmin, want ik zag niemand die op mij wachtte. Gelukkig werden we snel herenigd en konden we op naar Tecklenburg. Alleen niet voordat we nog 1 laatste afscheidscadeautje kregen, de Kleeberg met goed 25%.

Links om of rechtsom kwam iedereen langzaam weer binnendruppelen op de parkeerplaats. Ook Pieter had op een fiets met twee versnellingen alle heuvels gedaan. Iedereen met een tevreden gezicht, voor zover ik kon zien. Na een korte nazit gingen we weer op weg naar huis. Het was een geslaagde dag met een mooie groep.