Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Zondag 25 september voor Niek Reageer op: Zondag 25 september voor Niek

#22033
Tiemen
Gast

Voor een tweede week op rij werd er gebroken met de traditie: wind tegen heen, wind mee terug. Vorige week omdat Frits een belofte had te houden tegenover Leonie en gisteren omdat het de Niek Classic was. Zoals Ronald dat mooi verwoorde vieren wij bij deze Classic het plezier in fietsen, want dat had Niek.
Medium vertrok als laatste uit het park: Ronald, Tim, Anne Jan, Arnoud, Bertil, Joke, Douwe, Arno, Marco, et moi! De route lag vast dus daarover geen enkele discussie. Met een heerlijk zonnetje een strak blauwe hemel en een stevig windje in de rug gingen we op pad. Aangezien maar een aantal van ons de route op de Garmin hadden staan reden deze heren voorop. Net even voorbij Hoogkerk werd light voorbij gestoken, het moment waarop Arno zijn karretje bij ons aanhaakte. De route moest hier ook enigzins aangepast i.v.m. de afsluiting van een weg. Het leverde geen enkel probleem op. Door de rugwind waren wij in een vloek en een zucht in Zoutkamp en zaten wij in het zonnetje, althans een deel van de groep, op het terras. De koffie en het appelgebak was weer van hoog niveau.
Voordeel van eerst met de wind mee is dat je rustig de spieren kunt opwarmen en dus zonder problemen full gas tegen de wind terug kunt. Onze promovendi uit de light klasse: Bertil en Arnoud, schuwen het kopwerk niet!! Hear Hear!! Kilometers sleurden deze kearels vooraan de groep. Er werd niet verzaakt en de het tempo bleef op peil. Even voorbij Pieterburen werd het light treintje voorbij geboemmeld. Arno had zich na de boeter bij deze groep aangemonsterd.
De Niek Classic is gewoon een mooie route die vaker gereden mag worden. Ook nu weer werd het eind doel Zuidwolde snel bereikt. Een aantal bleef hier achter voor een welverdiende vochtsuppletie. De rest reed door. Bij latere inspectie van ons alziende oog strave reden zowel Marco (sleutel vergeten) en Arnoud (het is zulks lekker weer) nog even wat extra kilometers, wie kan ze ongelijk geven. Niek had het goed bevonden!!

Dames en heren erg bedankt voor weer een vlekkeloze uitvoering van de Niek Classic.