Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Nieuws van de kleding commissie Reageer op: Nieuws van de kleding commissie

#23428
Jaap Vis
Bijdrager

Wat een commotie!

Zo zie je maar hoe een nieuw kledingontwerp eindelijk weer eens mensen betrekt op het gastenboek. En terecht want kleding gaat ons allemaal aan.
Nog even onze gedachten op een rij:
– We wilden een modernisering van het tenue. Maar wel zo dat het past in de traditie. Vandaar de knipoog naar het verleden.
– We wilden een flexibel tenue. Sommigen zweren bij een Assos broek, anderen bij een Castelli. We wilden een shirt waarbij een willekeurige zwarte broek niet detoneert.
– We wilden een tenue. Volgens ons is dit een tenue. Sommigen beweren dat daar rood voor nodig is, wij denken daar echt anders over. Juist met dit shirt moet je een zwarte broek dragen. Zoals Hans opmerkte, de belettering, de kleur van de band, die verwijst naar de naden in het shirt, dat maakt een tenue. Het horizontale rood, wit, zwart wordt er door afgemaakt.
– Nog een ding over de broek. Het is een kwaliteitsbroek, zeker de hoge kwaliteit kan zich meten met de beste broeken. Zo’n broek wil je misschien vaker dragen dan je denkt. Ook de middenklasse broek is volgens ons beter dan de huidige broek. Veel van de criticasters zie ik met andere broeken en shirts dan die van het Trapstel rijden. Wat de broek betreft is dat nu niet meer nodig.
– Het was voor ons niet te doen om met drie gelijkwaardige voorstellen te komen.
Dat is de inhoud, wij staan pal voor dit tenue.

In de vereniging hebben we het zo geregeld dat we een bestuur kiezen. Het bestuur benoemt commissies. Wie interesse heeft gaat er in zitten. Er zijn plekken genoeg in de kledingcommissie. Wie er zijn energie in kwijt wil, is welkom. De commissies doen voorstellen aan het bestuur en gaan door met de voorstellen als het bestuur akkoord is. Daar ligt het mandaat.

In de weken voor ons besluit hebben we op allerlei bijeenkomsten en trainingen de kleding getoond en om commentaar gevraagd. De keus voor de broek en de gedachten er achter hebben we voorgelegd. Ook het wit in het kraagje kwam aan bod. Alle aanwezige leden vonden het unaniem een mooi tenue. De geluiden over een gekleurde broek hoorden we, maar er was lang geen meerderheid voor. Het leidde er toe dat we nog wat meer gelet hebben op het geheel. En dat het een geheel is, staat voor ons als een paal boven water.
Ik hoop dat ik op deze manier misschien wat mensen tot positieve gedachten kan brengen. En dat ze lid willen worden van de kledingcommissie, om hun energie om te zetten in mooie aanpassingen aan de kleding de komende jaren!