Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek zondag 8 april Reageer op: zondag 8 april

#26625
Marco Weijers
Bijdrager

Wij mochten slechts zwaaien in Rolde, zwaaien naar Joke. Zwaaien naar haar moeder, zwaaien naar Drenthe. Het beloofde land toch zeker. Wat was het er mooi. Douwe kreeg het er spontaan tien graden warmer van. We kregen het er allemaal warmer van. Maar wij moesten terug naar Stad. Naar de grote mensen wereld, Joke mocht blijven in Rolde. Als ze geen Strava zou hebben zou ze in mijn gedachten altijd daar blijven, in die tuin in Rolde, zwaaiend. In het beloofde land.

In Rolde en omgeving hebben ze een krant waar op de voorpagina heel ander nieuws staat als bij ons. In Drenthe zijn geen boze mensen, in Drenthe zwaaien motorrijders naar fietsers. Geven proleten in land rovers voorrang aan mannen en vrouwen in lycra. Geven fietsers voorrang aan Schotse Hooglanders. Douwe kreeg het spontaan nog tien graden warmer bij het zien van zoveel moois. Tot snel, zei hij nog. Douwe dan natuurlijk. Schotse Hooglanders spreken niet. We bleven nog even in Schotse sferen. In Hooghalen belanden we bij het wapen van Schotland. Meewarig keek de uitbaatster ons aan, waarom zou je gaan fietsen als je zeshonderd soorten whisky kunt proeven. Na hoeveel malts zouden die Hooglanders wel gaan praten ?

Zou Herwig weten dat zijn lichaam gemaakt is om eeuwig over het balloerveld te zweven.

Heel Loon was uitgelopen om te vieren dat de zon scheen of zoiets. GJ wilde het weten, ‘waarom is het zo druk in Loon ?’ Vroeg hij hardop aan al die aardige mensen. Wie wilde mocht antwoord geven. Er was een dame die zich geroepen voelde. Ze kwam uit Hiekersmilde dat kon ik horen. In plat Hiekersmildes riep ze…’Het Oe de Krant niet leez’n’, nee mevrouw wij moeten het doen met het leed van de wereld. De pijn van het bestaan, wij blijven maar even in Drenthe. Wij moet nu weer gaan….

Wij waren, GJ, Joke, Seryl, Douwe, Erik, Marten, Coen, Chris, Herwig, Sydney, Victor, Marco, Bertil en Roelof wij waren in Drenthe.