Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Italiëreis 2018 Reageer op: Italiëreis 2018

#28298
Anoniem
Inactief

hi allemaal, ik heb de afgelopen tijd van een aantal leden de suggestie gekregen om het reisplan enigszins te verlichten zodat er wellicht meer aanmeldingen binnenstromen.

Ziehier enige aanpassingen:

1. er is de mogelijkheid om alleen de tweede helft van Milaan San Remo te rijden (daartoe worden op zondagochtend alle auto’s van Milaan naar Genua gereden en aldaar achtergelaten ipv in Milaan). Vanaf Voltri – kijk maar eens op de kaart waar dat ligt – sluit die groep aan bij de fietsers die in Milaan gestart zijn. Zo worden de 299 km verminderd tot 150 km maar behoud je het mooiste (tweede) stuk tot San Remo.
2. we gaan een deel van de afstand van San Remo naar Siena per auto (die staan in Genua op ons te wachten) overbruggen namelijk het stuk van Genua tot La Spezia zodat we minder km naar Siena moeten fietsen en we een dag eerder in Siena aankomen. We rijden de Strade Bianche dus op vrijdag ipv op zaterdag.
3. dat geeft de mogelijkheid om op zaterdag uit te rusten in Siena vooraleer we de trein naar La Spezia nemen om daar de auto’s op te halen om weer naar huis te rijden.
4. tot slot : we vertrekken op 22 juni ipv op 29 juni zodat we de (voorbereidingen van de) wereldberoemde Palio in Siena kunnen meemaken op onze zaterdag/rustdag !

de reis is dus niet alleen minder zwaar geworden maar ook maak je de Palio mee! verdere suggesties tot verbetering zijn altijd welkom. ben benieuwd naar de reacties …