Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Valthe- Groningen – Valthe Reageer op: Valthe- Groningen – Valthe

#29271
AvatarMathieu
Bijdrager

Het 90 km lusje vanuit Groningen ken ik inmiddels op mijn duimpje. Pijlen plaatsen en weer opruimen heeft daar aan bij gedragen. Dit k
Lusje is al prachtig om te rijden.
Het beloofde vandaag prachtig fietsweer te worden en was eigenlijk wel nieuwsgierig naar de schoonheid van de 150 km route. Jan had dezelfde gedachte dus we hadden al wat te praten onderweg. Ook Leonie sloot aan en vol goede moed gingen we op pad. Jan zette zich op kop en maakte er een redelijk sportief tempo van. Om beurten hielden we Jan gezelschap aan de kop.
De route was ronduit prachtig en voor we het wisten zaten we aan de koffie in Valthe. Na een bescheiden maar gezellige lunch werd koers gezet richting Grunn. Het tempo van de heenreis, de wind en de Hondsrug begonnen hun tol te eisen. Ik kreeg moeite om Jan en Leonie in het wiel te volgen vooral na de bochten en bij tegenwind. Door wat afleiding in de omgeving te zoeken kon ik mij herpakken en zo waar af en toe kopwerk doen.
Bij Loon de korste weg naar Vries genomen en bij de stad afscheid genomen. We hebben een mooie dag gehad en na 167 km was ik leeg toen ik het erf op draaide. Even had ik het gevoel dat Thesinge erg ver is, maar dat terzijde.

Jan en Leonie bedankt voor deze fantastische rit