Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Tocht van Groningen! Reageer op: Tocht van Groningen!

#29843
mathieu
Gast

De weersverwachtingen waren niet hoopvol en veranderden met het uur. Tja wat doe je dan aan en wat als het de hele dag regent? 320 km is op zich al een uitdaging en helemaal met veel regen.
Uit eindelijk maar besloten om een extra setje kleren met de bezemwagen mee te geven.
Om 3 uur was het dan zover. Een groep van een kleine 50 mannen vertrekt vanaf spaak de nacht in. Peter S., Ronald, Derek en ik waren namens de club van de partij. Later zouden Wilma, Herwig, A.J. en Jan nog vertrekken.
Via de Paterswoldse weg het park door richting de Hoornseplas, niet dat we daar veel van gezien hebben overigens. Even buiten Haren slaat het noodlot toe Ronald heeft een lekke band. In het schijnsel van de fietslampen wordt de band gewisseld en plotseling waren we met zijn drieën. Vol goede moed verder waarbij we regelmatig de groen verlichte bezemwagen van Homme voorbij zagen komen.
Gaande weg de nacht komen we uiteindelijk door Stadskanaal en Musselkanaal waar we lichtloze jeugd ontwijken na een avondje in de plaatselijke disco. Inmiddels is het koud en mistig geworden. De glazen van onze bril beslaan en maken dat we langzamer gaan rijden.
UIteindenlijk komen we bij Bourtange waar Homme ons staat op te wachten met koffie, krentenbollen en bananen. Ik besluit om een extra laagje aan te doen voor mijn gevoel was het rond het vriespunt.
Met een heel bescheiden windje in de rug richting Nieuwe Schans en Nieuw Statenzijl. Inmiddels hebben we gezelschap van Otto gekregen die we bij Bourtange tegen kwamen met een lekke band.
Vlak voorNieuw Statenzijl slaat het lot wederom toe, Peter rijdt lek. Na wat gedoe met bandjes en co2-patronen kunnen we verder en zijn we ingehaald door Wilma en haar companen.
In Delfzijl treffen we nog een groep Trapstellers die de 150 rijden.
Dan op naar de dijk. De rayonhoofden daar vonden het niet nodig of ondoenlijk( is mij niet helemaal duidelijk geworden) om de baan te vegen. In eerste instantie probeer je nog te ontwijken maar dat blijkt een hels karwei. Binnen de korte keren zit onze fiets vol met stront en later wij zelf ook, een beetje volkstuin kan daar moeiteloos een jaar mee bemest worden.
Aan de einder verschijnt NPZ. Even een momentje bij het monument op de dijk waarna een flinke knal ons confronteert met de harde werkelijkheid,een klapband bij Peter. Homme biedt uitkomst en brengt een nieuwe buitenband. Ondertussen meteen maar de tijd genomen om te lunchen, we moesten immers toch wachten.
Snel rekenwerk leerde ons dat we rond sluitingstijd bij de volgende checkpoint in zoutkamp zouden zijn en dus ook aan de finish. De wind tegen en het nieuwe was er bij ons wel een beetje af, het werd stil.
In Zoutkamp een verlaten checkpoint maar koek en zopie was er nog voldoende en enthousiasme bij de vrijwilligers ook.
Nog 75 km naar de stad. Zelden was de stad zover weg. We moesten er tegen fietsen om rond 18 uur op de Grote Markt te zijn. Daar aangekomen worden wij bijzonder enthousiast verwelkomt door hetzelfde groepje trapstellers die wij ook in Delfzijl al troffen. Wilma. A.J. en Jan waren er ook nog. De blijheid om ons te zien werd overigens gevoed door het bier. Wat waren we blij hen te zien, en ze hadden ook nog eten voor ons geregeld, wat een club.
Moe maar voldaan naar huis.