Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Oliebollentocht – De Proloog Reageer op: Oliebollentocht – De Proloog

#31107
AvatarTim
Gast

Er komt een man aan gefietst in zuidelijke richting stoempend over het boergoensepad de sneeuw tegemoet. Ik met de benenwagen in noordelijke richting op weg naar garmerwolde. Bij het passeren groeten we elkaar. Pas na de passage en de herkenning van de bakkebaarden besef ik dat het de man met de bakkebaarden is.

Na anderhalve dag bankhangen en naar buiten kijken had ik mezelf omhoog gehesen en m’n loopschoenen aangetrokken. Nog net voordat ik mezelf helemaal onderdompelde in zelfmedelijden stapte ik naar buiten de kou in. De eerste twee kilometer voelden goed de rest werd een lijdensweg.

De passage met Gertjan veranderde echter alles. Hij herstellende van zn val was waarschijnlijk blij dat ie weer op de fiets zat, ook al was het zn stadsfiets en niet zn azur blauwe Gonacol. En wat dacht hij van mij? Herkende hij me? Ik weet het niet. Wel weet ik dat ik zijn dag wat heb gekleurd aangezien ik in een geel ONCE shirt liep. Ik dacht dat moet een grijns op zn gezicht hebben gezet en hij moet hebben gedacht dat hij even het gevoel had dat ie de zon had gezien vandaag en dat hij op de goede weg was met zn herstel en dat hij spoedig de zon weer tegemoet zal rijden op zijn Gonacol.

Na deze gedachten kreeg ook ik weer een grijns op mn gezicht en genoot ik van het prachtige grijze Groningse landschap.