Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Nieuwjaarsrit 2018 Reageer op: Nieuwjaarsrit 2018

#31421
Ger Ettes
Gast

‘First ride of the year is a wrap, for the fun of it’,
zo omschreef Jose deze nieuwjaarsrit zelf op Strava. Om 12.00 uur hadden 3 dames en 4 heren zich gemeld bij afspreekpunt Ni Hao, te weten Annie, Antoinette, Leonie, Ary, Ger, Harry en Jose. Op 11 december wist Jose al dat het op deze 1e januari ‘droogbewolkt en 5 graden Celsius’ zou worden. Ik vind het knap vakwerk qua voorspellen!

Uiteraard werd eerst de tegenwind opgezocht en samen met Annie deed ik het nodige kopwerk. Halverwege de tocht hebben we nog zeer genoeglijk wat gedronken waarbij Jose ook al even vrijgevig onze gastheer was. Grappig was dat Ary nog geen kennis had gemaakt met Jose dus dacht hij eerder aan een vrouwspersoon met de naam Jose?!

Weldra werd over Roden en Peize de terugtocht weer aanvaard en werd het tempo flink opgeschroefd richting de 50 km p/u. Jose en Arie namen de kop maar ook Leonie liet zich niet onbetuigd. Jullie zullen begrijpen dat de virtuele medailles voor mij ver uit het zicht bleven. Ik werwacht dat er dit jaar weer een mooie Elfstedentocht in zit voor Jose met Pinksteren.

Niet onvermeld mag blijven dat bij aanvang van deze fietstocht niet meteen mijn nieuwe (t)overschoenen de aandacht trokken. Ary had meteen een wijze nieuwjaarsles voor me: ‘Er lijkt wel een halve kilo zand aan je ketting te zitten en met een verroeste ketting kom je ook niet ver’, nam Ary terecht geen blad voor de mond. Gelukkig wist Leonie op dat moment raad: ‘Op 31 januari organiseert het Trapstel een bijeenkomst over fietsonderhoud en alles wat daar bij komt kijken. Als ik jou was zou ik me daarvoor aanmelden, Ger’.

Natuurlijk, weer of geen weer, ik ben van de partij die dag.

Thuisgekomen heb ik mijn trouwe Cassati voor het eerst niet direct in de schuur gezet maar gedurende een half uur schoongeboend met Dasty. Oefening baart kunst. Luuk zal trots op me zijn!