Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Zondag: verjaardag Spaak Reageer op: Zondag: verjaardag Spaak

#33219
Michiel Huisman
Deelnemer

Wat een dag! Maar liefst 80 wielerliefhebbers (waaronder twee handen vol trapstellers) stonden vanochtend in de Oude Boteringestraat. Deze werden door Henrieke professioneel opgesplitst in 6 groepen (3 x snel, 3 x medium). Ik kreeg de derde rustige groep onder mijn hoede, met onder andere een flink aantal trapstellers: Lien, Alie, Leonie, Ekko, en Jannie. Van de andere zes weet ik niet alle namen: Renee, Esther (?), Gilbert, Jurgen en nog 1 dame en heer :-).

Via Dorkwerd de stad uit en over Aduard en Winsum binnendoor naar Warffum en dan de polder in, waar we Noordpolderzijl links lieten liggen. Het einddoel lag een stukje oostelijker: de Noordkaap bij de Eemshaven. Hier stond de spiksplinternieuwe (maar vintage) Spaakbus ons op te wachten voor verse koffie, sapjes, brownies, bananenbrood, water bijvullen of gewoon lekker luieren in de ligstoelen….

Een bijna surrealistisch beeld: een groep wielrenners bij een witte bus aan de voet van een al even witte windmolen, met op de achtergrond het uitgestrekte Groninger kleilandschap, de groene dijk en strakblauwe luchten.

Natuurlijk nog even doorgereden naar de dijk om te genieten van het uitzicht en te zwaaien naar onze Oosterburen op Borkum. Na de pauze moest er toch nog even een stukje extra gewerkt worden tegen de wind in, maar het laatste stuk richting stad (via Eemshaven, Westeremden en Zuidbroek) hadden we de wind grotendeels schuin in de rug.

Heerlijk rustig gefietst, enkel tevreden (maar her en der licht verbrande) koppies en een ontspannen sfeer. Wat een dag!

& zoals je kunt lezen in het verslag van de andere trapsteltrein hadden enkel de thuisblijvers ongelijk…… 😉