Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Rondom stad 2018 Reageer op: Rondom stad 2018

#33313

Wat een prachtige tocht is Rondom Stad! Ik wist het eigenlijk al wel, maar doordat ik tot nu toe steeds druk was met zaken eromheen of er gewoon niet bij kon zijn, had ik hem nog nooit op De Dag zelf gereden. En samen rijden geeft een extra dimensie aan de schoonheid van de tocht.
Ik begrijp die Rotterdammer van Luuk wel. Ik geloof dat ik hem heb gezien bij De Leine, op dat schitterende terras aan het water, met zijn Feijenoord wieleroutfit. Een rondje Randstad betekent van de ene naar de ander bebouwde kom rijden – het Groene Hart is een stadstuintje vergeleken met het Ommeland.
Rondom Stad verdient het om een begrip te worden, zoals de Noorderrondritten, de Winsumer Wierdentocht en nog zo wat van die bekende tochten in de regio en daarbuiten (nee, niet de Bauke Mollematocht. Dat is een prima tocht, niks mis mee, maar het is een commercieel evenement en dat moeten wij niet willen zijn, is mijn bescheiden mening)
Het plezier van deelname was niet minder door de toch wat magere opkomst. Maar deze tocht verdient meer. Het hoeven er geen 1000 te worden, maar ik denk dat iedereen heel tevreden zou zijn met 300 deelnemers. Natuurlijk zijn er redenen te bedenken waarom, ondanks het prachtige weer, er niet meer deelnemers waren: de weersvoorspelling, bijvoorbeeld. de zondag na Noorderrondritten en Tecklenburg. Moederdag. Maar als Rondom Stad meer een begrip is, zijn we minder afhankelijk van zulke externe factoren.
Wat kunnen we daaraan doen? Bij de nazit op het terras ontstonden wat ideeën: zorg voor aandacht door iets opvallends te doen waarover wordt gepraat en geschreven. Schrijf een wielerode aan het Ommeland (laat hem zingen door een Groninger zanger). Benadruk de schoonheid al handelsmerk op poster en flyer (en voeg daar de ode aan toe).
Zoiets doen? Meer ideeën misschien?