Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek clubweekend doorwerth Reageer op: clubweekend doorwerth

#33952
Michiel Huisman
Deelnemer

Het blijkt dus toch te kunnen: een clubweekend met maar een beetje regen! 😉

Vrijdagochtend mijn autootje ingepakt en samen met Lien (en nog wat extra bagage van een paar heen-fietsende helden) rustig naar Doorwerth getuft. Omkleden, lucht in de bandjes en gaan! Om er in te komen een rondje van 85 km over de heide en door het bos naar de Posbank. Even leek de traditie voort gezet te worden: koud, druilerig, overgaand in regen. Maar zowaar, langzaam werd het beter en brak het wolkendek. Op de foto’s vanaf het uitzichtpunt op de Posbank zijn zelfs stukjes blauw te zien (zie Strava!). Dus koffie en taart op het terras en de beenstukjes uit (een vermetele clubgenoot vroeg zelfs al om zonnebrandcreme…). De tweede helft van de route voerde ons via Doesburg en enkele mooie stroken rivierdijk terug naar Doorwerth.
Beentjes omhoog in het hotel en de inwendige voorraden aanvullen….

Op zaterdagochtend werd – na een uitstekend ontbijtbuffet – volgens het welbekende, onnavolgbare Trapstel-groepssproces de pikorde van de dag vastgesteld. Ik bleek mij mede dankzij een paar belabberde benen (iets met La Trappe Quadruppel en zo… ) helemaal onderaan te bevinden in een groep die de Veluwe rond probeerde te racen. Hoogtepunten van de dag: 1) maar drie druppels neerslag, 2) twee wilde zwijnen met vier van die gestreepte biggetjes vlak naast het fietspad en 3) Radio Kootwijk (Rijksmonument, 1918). Weer een prachtige route met de nodige hoogtemeters: Posbank van twee kanten, Italiaanse weg en vele onbekende klimmetjes.

Indachtig het motto “cycle – eat – sleep – repeat” zondag nog maar een rondje om het af te leren, nu de andere kant op: Wageningen, Rhenen, Amerongen en terug via Lunteren en Ede. Het vinden van een uitspanning die een stel fietsende heidenen op de Dag des Heeren van de broodnodige koffie en appeltaart wilde bleek in deze regio nogal een uitdaging…. Opvallende feiten van de dag: Harry heeft zijn klimmersbenen gevonden en we hebben Erik (bijna?) bekeerd tot het lightrijden….

Conclusies van dit weekend? De AC had zijn zaakjes uitstekend voor elkaar, het weer hield zich (gelukkig) niet aan de Trapsteltradities en de 100+ thuisblijvers hadden ongelijk!