Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Classic Reageer op: Classic

#40246

De Trapstel Classic kent een rijke geschiedenis, zo rijk dat ik, toch al een respectabel aantal jaartjes lid, het begin ervan slechts uit de overlevering ken. Het schijnt begonnen te zijn in 2010, met appeltaart in de berm, gebakken door Luuk, geloof ik. Het idee: een van de leden stippelt een mooie route uit en bakt zelf appeltaart, dan fietsen we in light tempo met elkaar een rondje om het seizoen na de vakantie weer op te pikken. Leuk idee, prima opkomst, doorgaans heerlijke appeltaart en mooie routes. Wie hem heeft georganiseerd, wijst een opvolger aan.
Wie gingen Alie en Jannie voor?
2011: Geert-Jan, richting de schoonouders van zijn dochter in Veendam, langs haar geboortedorp Kibbelgaarn (nooit van gehoord, toen)
2012: mijn persoontje: appeltaart tussen de ezels in de buurt van Uithuizen, de geschiedenis ingegaan als de Donkey Classic
2013: Joke: in de stromende regen naar het dorp van haar jeugd Rolde. De terugweg werd ingekort. Een week later gingen we op herhaling in prachtig najaarsweer.
2014: Jeroen, naar zijn eigen achtertuin onder de rook van de ballon d’Oostum.
2015: Jean-Paul, naar een picknicktafel ergens ten westen van Stad, verrassende tocht met schelpenpaadjes.
2016: Jan vW liet zijn voorliefde voor de Drentse kasseien spreken, waar wij ons collectief overheen lieten stuiteren. Ware clubliefde.
2017: Jan Campa (zo heet ie niet echt hoor..). We gingen met een omweg naar de gevangenis en met een boogje weer terug naar Stad, taart op het bajesterrein met rijke historie .
2018: Alie en Jannie. Het tweede vrouwenjaar, qua Classic. Beloftevol.

Ben benieuwd wie de eer te beurt valt om volgend jaar de tiende Classic te mogen organiseren.
En verder sluit ik mij aan bij GJ.

En voor je gemak, de link naar de evenementenpagina voor je aanmelding: https://www.tchettrapstel.nl/evenementen/evenement/trapstel-classic