Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Ritverslag 4 november Reageer op: Ritverslag 4 november

#41713

Als gastrijder (met 4 jaar lidmaatschap en 2 à 3 Trapstel ritten per jaar heb ik die status) van afgelopen zondag nu ook een cameo als gastschrijver: hier alsnog vulling voor het gat van het ontbrekende relaas van de Medium groep.

Chris was van meet af aan onze – letterlijk – duidelijke captain en gaf als opdracht om richting Gasselte te koersen. De leden: AJ, Wilma, Bertil, Harry, Herman, Jan, Marten, Peter H., Peter van K., Leonie en Ary (gespiekt op Strava). Ik meen onderweg ook een Sybren gesproken te hebben.

Al na enkele kilometers begon het met de wind schuin voor met draaien, wat een soort lift gesprekjes van maximaal een minuut mogelijk maakte. Of het de concentratie was of de kou die nog voelbaar was, het bleef opmerkelijk stil, op hele stukken hoorde je alleen het suizen van de wind en het mooie geluid van zo’n klein peloton.

Na Vries werden we bijgehaald door een andere groep. Het Spaakgroepje Heavy kwam voorbij, met Jan van Wolferen in het laatste wiel, ogenschijnlijk niet eens Heavy trouwens. Het verschil in snelheid was niet erg groot, waarschijnlijk was daar voor een wandeletappe gekozen, het Spaakclubje bleef lang in het zicht.

De brasserie de Berken in Gasselte bleek helaas dicht. Na 10 km een alternatief, een cafetaria met koffie en appeltaart op het bord. Ary koos voor als enige voor een gehaktbal (met thee) en deed een poging om zijn profielfoto te evenaren (failed).

Op het eind de gebruikelijke ronde, dit keer toepasselijk op een rotonde bij Peize, geen wanklank en uitsluitend voldane gezichten met zo’n zonnige en ook opvallend gedisciplineerde rit. Na het uitwisselen van telefoonnummers, emailadressen en andere persoonsgegevens splitste de groep in tweeën. Chris met onder andere Marten richting Roden, de rest van het clubje volgde het spoor van de heenweg terug naar Groningen.