Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winterelfstedentocht 3-2-2019 Reageer op: Winterelfstedentocht 3-2-2019

#41730
Geert Jan
Deelnemer

Klik hier als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Als je deze e-mail niet meer wilt ontvangen, kunt je hier opzeggen.

It giet oan!

Inschrijving Winterfiets Elfstedentocht 2019 vanaf 19 november 10:00 uur.

3 Februari gaan we de uitdaging weer aan, dé alternatieve Elfstedentocht voor als er nog onvoldoende ijs ligt om de tocht der tochten te houden.

Route
Hoewel we natuurlijk ons best doen de schaatsroute zo goed mogelijk te volgen, zijn er het afgelopen jaar in Friesland weer heel wat wegen op de schop gegaan. We zijn hierom samen met de gemeenten bezig de laatste hand aan de routes aan het leggen, deze zal op zo’n 210 km uit gaan komen. Er wordt traditiegetrouw weer gestart vanuit de indrukwekkende Elfstedenhal in Leeuwarden. Via de elf historische steden, over het bruggetje bij Bartlehiem en de tegelbrug naar de finish. Deze is dit jaar aan de Bonkefeart, direct bij de finish van de beroemde schaatstocht. Vanzelf een prima plek om na deze uitdaging nog even ‘Yn it waar te sjen’.

De route zal ook dit jaar weer volledig uitgepijld worden en in januari komt de GPS route via Strava beschikbaar. Zodra deze online komt, informeren we de ingeschreven deelnemers via een nieuwsbrief. Ook deze editie bieden we weer de mogelijkheid om in Sneek voor de verkorte route aan te sluiten bij de 11-steden fietsers. Vooral leuk als je met een wielerploeg komt, maar de volledige route niet voor iedereen te doen is. Deze zuidelijke lus is 90 km en komt door 7 van de 11 historische steden.

Inschrijving
Dit jaar is er geen live inschrijving, we starten 19 november om 10:00 uur direct op http://www.winterfietselfstedentocht.frl. De eerste 400 inschrijvers én alle ligfietsers (Velobikes) kunnen in groep 1 starten (7:00 uur), daarna volgen nog 2 startgroepen. Steppers mogen een uurtje eerder vertrekken om het ook hen mogelijk te maken dezelfde dag nog te finishen. Deelname staat dus open voor alle wielrijders; racefiets, MTB, step, ligfiets, handbike, de 90 km 7-stedentocht zou mogelijk zelfs met een E-Bike moeten kunnen. Er kunnen maximaal 1500 wintervaste bikkels meedoen.

Deelname
Dankzij onze sponsoren kunnen we er een extra goed verzorgde tocht van maken. Zo levert de Dijkstra Citroën/KIA groep de auto’s voor de mobiele EHBO en de bezemwagen, plaatst Ludema bestratingen bij de stempelposten fietsenhekken die door Bouwhekken Nederland gesponsord worden en hebben we al diverse versnaperingen en gezelligheid voor onderweg geregeld. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van wat je op 3 februari nog meer kunt verwachten.

Helaas blijven er altijd heel wat onvermijdelijke kosten aan een dergelijk evenement verbonden. Vanwege onder andere de BTW verhoging hebben we de deelnameprijs voor 2019 dan ook iets aan moeten passen:
– 11-Steden: € 27,50
– 7-Steden: € 25,00
NTFU en KNWU leden krijgen € 3,- korting, bij de afgifte van het startsetje moet de lidmaatschapskaart getoond kunnen worden.

Doe je ook (weer) mee?

Namens de Friesland Beweegt vrijwilligersgroep,
Eric Lansu

Tel. 058-737 00 28 (ma-vr 10:00-15:00 uur)

Mail: WinterfietsElfstedentocht@frieslandbeweegt.frl

Web: http://www.WinterfietsElfstedentocht.frl

Stichting Friesland Beweegt

info@frieslandbeweegt.frl
https://www.frieslandbeweegt.frl