Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Winterelfstedentocht 3-2-2019 Reageer op: Winterelfstedentocht 3-2-2019

#41769
Michiel Huisman
Deelnemer

Er is ondertussen meer bekend over de inschrijvingsprocedure.

We kunnen een team aanmaken en dan automatisch met zijn allen tegelijk starten.

Hierbij de tekst van de nieuwsbrief van vandaag:

Maandag om 10:00 uur start de inschrijving!

Even een paar puntjes over hoe de internet inschrijving werkt…

Inschrijvers en deelnemers
We maken verschil tussen de inschrijver en de bijbehorende deelnemers. De inschrijver moet een persoon of vereniging zijn. Deze is uiteindelijk verantwoordelijk voor onder andere de betaling, maar hoeft dus zelf geen deelnemer te zijn. In stap 2 van de inschrijving ‘hang’ je de deelnemers aan de inschrijving. Hier geef je per persoon op welke naam er op het stuurbordje moet komen te staan en welke afstand deze deelnemer rijdt. Ook als je maar voor 1 persoon inschrijft, moet dit dus wel ingevuld worden. Dit invullen kan ook later, door met het inschrijvers mailadres en het inschrijfnummer in te loggen op de Winterfiets Elfsteden website.

Individueel of team
Het is per inschrijver mogelijk om voor maximaal 20 deelnemers op te geven. Dit kan een mix van 11- en 7-steden fietsers zijn. Als je een teamnaam opgeeft en er sluiten zich later nog andere fietsers bij aan, vraag ze dan om bij hun inschrijving dezelfde teamnaam op te geven. Je start als team in de groep met de meeste inschrijvers van jouw team. We maken hierom pas bekend in welke groep je start als we volgeboekt zijn.

Ligfietsers/Velobikes en steppers
Per deelnemer geef je aan of deze op een step, lig- of andere fiets rijdt. Ook dit komt op het stuurbordje te staan, zodat wij een beter overzicht hebben in wie er start. Steppers op de 11-Steden mogen om 6:00 uur starten, Ligfietsen komen weer vooraan in groep 1 en vanaf hier vullen we de 3 groepen verder op. Het verschil tussen groep 1 en 3 is slechts 3 kwartier, we starten per slot van rekening ‘maar’ met 1500 deelnemers.

Start en finish
We adviseren om op 3 februari de auto bij de finish (Butlan 1, 8926 XH Leeuwarden) te parkeren en als warming-up naar de Elfstedenhal te fietsen. Houd er rekening mee dat dit zo’n 8 km is. Dit komt niet bij de totale afstand, we kwamen daar altijd al langs. Brengt de afstand tussen start en finish wel weer een paar kilometer dichter bij de 200…

Inschrijfgeld
– 11-Steden: € 27,50
– 7-Steden: € 25,00
NTFU en KNWU leden krijgen € 3,- korting, bij de afgifte van het startsetje moet de lidmaatschapskaart getoond kunnen worden.