Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Zondagmorgen na 27 april… Reageer op: Zondagmorgen na 27 april…

#43236
Tiemen
Gast

Een week geleden reed ik samen met Rob en Herman in shirt met korte mouwen en bibshort over de veluwe. Ik moest zelfs even wennen aan de warmte.
Op de terrasjes zochten we een plek in de schaduw, in de zon was te warm!
En dan nu. Bij het opstappen twijfel ik of ik genoeg heb aangetrokken: 4 graden!! Nondeju!
Maar dat bleek de pret niet te drukken want in het park stond een leuke grote groep: Hoezeeee!

Chris sprak de woorden Gasselte en al ras volgden 18 man en vrouw zijn spoor.
Ik ga het proberen: Chris, Rob, Herman, Seryl, Wilma, Leonie, Bertil, Ary, Douwe, Fred, Jan, Jan Willem, Anne Jan, Peter, Hans, Eef (de terugweg), en nog 1 of 2..vul maar aan.
Dat het koud was bleek aan het tempo, dat werd snel opgevoerd! Ondanks de grote van de groep werd er goed en harmonieus gereden: Heerlijk!!
Deze route naar Gasselte staat nog niet in ons route boek maar moet daar snel in! S?? Z Gasselte volgens Chris..
Jammergenoeg bleek bij aankomst dat De Berken nog gesloten was. Deze nieuwe uitbater heeft nog niet door dat met een wind uit het zuiden er op zondagochtend een groep koffie-behoeftige Trapstellers op het terras staan! Wie gaat hen inlichten?
Dan toch maar naar ’t Moatie. Dat bleek ook de light groep te hebben gedaan. Er zaten dus gewoon 40+ trapstellers in de zaal.
Koffie en appelgebak smaakten voortreffelijk en Anne Jan had zelfs sjans!! Ja ja hij kan het hebben.

Buitengekomen bleek het er niet warmer op te zijn geworden. Het tempo werd direkt omhooggeschroefd door Hoofdstoker Chris. Als een regelrechte locomotief knalde hij door het bos naar Gieten.
Prachtig zoals dat ging!! Daarna werd het tempo hoog gehouden o.a. door Bertil. Houd deze man in de gaten. Met watvoor een gemak draait deze man; een genot om te zien.
Bij Peize werd even halt gehouden om de rondvraag te doen. Iedereen had zichtbaar genoten en was tevreden over het zorgvuldige rijden: signalen doorgeven, 2 aan 2, etc..
Zo blijkt een groep van 18 man toch goed over de wegen te kunnen rijden. Applaus voor jezelf!
Ter afsluiting nog even blazen door de onlanden om daar uiteen te vallen in groepjes en individuen die elk hun eigen weg naar huis nemen.
Het was een mooie rit, bedankt iedereen.