Home TC Het Trapstel Forums Gastenboek Noorderrondrit Reageer op: Noorderrondrit

#43545
Tiemen
Gast

Gisteren met een groep, die gedurende de dag van samenstelling wisselde, traditioneel de Noorderrondritten gereden.
Hoewel de route al in mijn geheugen gegrift zit, is dit toch een leuke tocht.
Het was, om met Albert te spreken, prachtig fietsweer. ’s Ochtends wellicht een beetje fris maar naar de middag toe werd het steeds aangenamer.
Alleen de wind was stevig aanwezig. Dat betekende stevig doortrappen en af en toe in de rem knijpen omdat er hier en daar mensen afwaaiden.
Even rustig aan doen om de groep weer compleet te krijgen.
O ja de groep! Wie zaten er bij? Nou ik ga een poging wagen:
Chris, Ronald, Herman, Rob, Leo (daarover later meer), Douwe, Albert, José (sloot later aan bij light als ik het goed begrepen heb) en ik
Onderweg sloten er nog wat mannen aan die meedraaiden in de carrousel. Het was een gezellig groepje en af en toe wat onrustig en nerveus.
Dit kwam vooral door de stevige woei en het niet bekend zijn met het 500 meter op kop principe van de trapstel carrousel.
Om de drukte met de koffie bij de boeter voor te zijn werd besloten in Pieterburen koffie te doen bij café restaurant Waddengenot.
Een aanrader is daar de chocolade lava cake! Hij valt wat klein uit maar de smaak is raak!!

Het zat daarna eigenlijk niet in de planning om nog te stoppen in Zoutkamp maar wij lieten ons door Albert overhalen om toch soep en een broodje te doen bij de Boeter.
Behalve Leo, hij besloot alleen door te rijden naar huis en niet via de soep bij de boeter te willen rijden.
Daar was het als vanouds druk, maar ze hadden het goed voorelkaar dus voor wij het wisten zaten wij met soep en een broodje bij de boeter.
Toch een welkome aanvulling in de rit.
Daarna maar vlot op Zuidwolde aangereden. Voor Albert lag het tempo te laag en nam de benen (niet weer gezien) En Ronald haakte iets voor Winsum zijn karretje los en peddelde op zijn gemak verder.
Bij Chris gingen alle remmen los en stoempend als nooit te voren tegen de wind in trok hij bijna het overgebleven treintje aan gort.
Man man man wat een klasbak is hij nog steeds! Een aangehaakt groepje mannen (uit Winschoten?) maakte gretig gebruik van onze waaier en vloog mee naar Zuidwolde.
Het eindpunt van de trapsteltrein!
We hebben nog even in klein committee bij moeke nageborreld! Het was een pracht tocht en het weer was lekker uitdagend. We hebben genoten!

Bedankt allen voor een leuke dag!

Grt
Tiemen