Toertocht ‘Rondom Stad’ – 21 mei 2023

In mei organiseert TC Het Trapstel de NTFU Toertocht ‘Rondom Stad’. Het is een toertocht die geschikt is voor alle soorten wielrenners: van toerfietser tot sportievere rijder. Gekozen kan worden voor een route van 80 of 120 kilometer en beide routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven. Tevens zijn beide gpx bestanden vooraf te downloaden via de NTFU website.

De tocht voert je door alle mooie natuurgebieden rondom de stad Groningen. Niet voor niets zingt men in het Grunneger Laid over ‘De Golden Raand’ om de stad Groningen. Dus laat je in deze sportieve tocht verrassen door deze prachtige gouden rand van onze stad. Want hoewel je het zicht op de Martinitoren zelden verliest, zul je vooral zien en ervaren welk een prachtige natuur de stad omringt. Geen moment waan je je in de drukte van het stadse bestaan. Natuurgebieden als de Westerbroekstermadepolder, het Drentse Aa gebied of de Onlanden tonen hun rust en schoonheid. Deze tocht leidt je over wegen waarvan menig toerfietser het bestaan nog niet van wist.

Deze NTFU tocht  (met helmplicht) wordt gestart vanaf de camping in het Stadspark (zie www.campingstadspark.nl voor een route beschrijving). De tocht van 120 km start tussen 8.00 en 9.00 en die van 80 km tussen 8.00 en 10.00 uur. 

Halverwege beide tochten vind je de stempelpost bij paviljoen ‘De Leine’ in Kropswolde, prachtig gesitueerd aan het Zuidlaardermeer waar je uiteraard ook een kop koffie met appelgebak kunt nuttigen. Dus kom in Mei naar het Stadspark en ervaar de gezelligheid van TC Het Trapstel en de schoonheid van het Groninger Land.

Inschrijven kan via de toertochtkalender van de NTFU

Je kunt je ook bij de startplaats nog inschrijven op de dag van de tocht.