bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 12 reactie threads

31e Winsumer Wierdentocht

 • Auteur
  Berichten
  • #26784
   Anoniem
   Inactief

   Dag mede Trapstellers!

   Mijn oog viel deze week op de Winsumer Wierdentocht op zaterdag 29 april met de afstanden 55 – 100 – 150 : http://www.winsumerwierdentocht.nl

   Afstand 55 km € 6,00 (Lid NTFU € 4,00)

   Afstand 100 km € 8,00 (Lid NTFU € 6,00)

   Afstand 150 km € 8,00 (Lid NTFU € 6,00)

   Alle afstanden hebben verzorging onderweg.

   Lijkt mij leuk om hieraan deel te nemen, zijn er vanuit de club nog meer geïnteresseerden? Of is het wellicht een tocht waaraan jaarlijks leden deelnemen?

   Groeten Roosmarijn

  • #26785
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Roosmarijn, de WWT staat op de evenementen pagina.

  • #26786
   Anoniem
   Inactief

   Oeps even vergeten! Nou mooi dat ie er op staat in ieder geval!

   • #26792
    Herman van Mal
    Deelnemer

    Integendeel, heel attent van je Roosmarijn.

    Vaak gaat er een grote groep Trapstellers gezamenlijk op de fiets naar de start. Meestal verzamelen we dan bij Sportpark het Noorden, de voetbalvelden van o.a.VVK.

    Houd het Gastenboek maar goed in de gaten!

  • #26868
   Anoniem
   Inactief

   Goed om te weten! En welke afstand gaan jullie fietsen? 150 km?

   • #26893
    Herman van Mal
    Deelnemer

    Meestal wordt er in meerdere groepen gereden en ook in verschillende afstanden. Dus keuze genoeg (afhankelijk vd vorm van de dag 🙂 )

  • #26946
   Mathieu
   Deelnemer

   Even voor de duidelijkheid. Hoe laat wordt er verzameld, vertrokken vanaf de start. Ik begrijp dat er mensen zijn die elders de route oppikken. Het zou mooi zijn als we groepjes kunnen vormen.

   Mijn voorstel is 9 uur Winsum?

   • #26949
    Ekko Smith
    Deelnemer

    Verzamelen op Sportpark het Noorden aan de plataanlaan om 8 uur. Net zoals voorgaande jaren . Ron komt wie sluit nog meer aan?

  • #26951
   Anoniem
   Inactief

   Sluit ook aan op de Plataanlaan… voor mij 1e x.Waar precies, of wijst zich dat vanzelf?

   • #26954
    Fred Lahuis
    Deelnemer

    Albert, dat wijst zich vanzelf. Onder het viaduct aan de Iepenlaan door naar rechts ruichting de spoorbrug.

  • #26953
   Michel
   Deelnemer

   Ik ben morgen ook om 8 uur bij Sportpark het Noorden.

  • #26962
   Sydney
   Deelnemer

   Ook ik sluit mij morgen graag bij jullie aan.

  • #26965
   Anoniem
   Inactief

   Ik sluit ook aan bij het sportpark/de brug

  • #26967
   Bertil Huiberts
   Deelnemer

   Ook ik ben er morgen bij op het sportpark.

  • #26968
   Hans
   Deelnemer

   Hoewel ik mij met enthousiasme heb ingeschreven, moet ik mij op het laatste moment terugtrekken. Wacht dus morgen niet op mij (als jullie dat al van plan waren ☺️). Goede tocht en veel plezier.

   • #26969
    Ekko Smith
    Deelnemer

    Jammer, had graag op je gewacht. Zo vaak zal dat niet voorkomen. We maken er een mooie dag van.

  • #26994
   Michel
   Deelnemer

   Na donderdag de Princenhoftocht gereden te hebben paste de Winsumer Wierdentocht er goed achteraan. Besloten te gaan voor de 100 kilometer met natuurlijk Groningen-Winsum vv er nog bij. In Winsum besloten met de lightgroep te fietsen. Deze groep bestond uit Mathieu, Conny, Gerda, Janny, Valentien, Ron, Peter S., Michiel en mijzelf. Mathieu en ik besloten het kopwerk te doen om de dames uit de wind te houden. In de buurt van Kommerzijl dachten de mensen dat we na 7 kilometer in Zoutkamp zouden zijn maar dit bleken ruim het dubbele aantal te zijn. In Zoutkamp troffen we de mediumgroep en deze besloten plaats te maken voor ons. Ronald M bleef zitten en besloot om met ons verder te gaan. Op de terugweg namen we in de buurt van Schouwerzijl afscheid van Valentien. Zij moest in de middag werken. Na door de streek gefietst te hebben waar Janny haar jeugd heeft doorgebracht en een kleine pauze doordat de de melkrobot van Mathieu besloot hem te bellen werd Warffum bereikt. Daar hebben we de mosterdsoep (zonder spekjes) en groentesoep (met ballen) genuttigd. Mathieu en ik hadden in eerste instantie in gedachten om de 150 km eventueel te doen maar de dames wilden nog wel het terras in Zuidwolde aandoen. De keuze was niet meer zo moeilijk. De gedachte aan het terras overwon. Michiel en Peter besloten naar huis te gaan. Samen met Mathieu, Ronald, Conny, Gerda en Janny nog heerlijk genoten van heerlijk bier, broodjes kroket en bitterballen. De zon deed goed mee waardoor de tijd voor bij vloog. Een heerlijke dag gehad.

  • #26998
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   De Winsumer Wierdentocht stond dit jaar al vroeg op mijn agenda, het is tenslotte een mooie tocht. Ik had met een schaatsvriend afgesproken om samen de 150 te rijden, hij vanuit Haren om er een 200 tocht van te maken, ik vanuit Stad voor een mooie 180. De dagen voor de tocht kwam dan natuurlijk het grote dilemma, waar sluiten we bij aan? De vertrouwde Trapstel familie? Altijd leuk. Weer eens blauw gaan was ook een optie, echter de interesse voor een 150+ was daar opvallend klein. Slechts twee Scharlakenhof trainingsmaten gingen voor deze optie maar dan met een ander groepje, de Kannibalen …. Zij nodigden ons van harte uit om aan te sluiten. Oei, dat was moeilijk. Het zou wel leuk zijn om weer eens met hen te fietsen maar dan was pijn een garantie. Woensdag ging het normale trainingrondje niet gemakkelijk en daarna dacht ik, okay we gaan voor safe. Echter op vrijdag dacht ik, niet zeuren en gewoon fietsen en dus sloten wij zaterdag om 8 uur in Winsum aan bij de Kannibalen. Bij vertrek kwam ik Herman en ??? nog tegen maar verder weinig Trapstel rood gezien. We hadden een groepje van 8 mensen maar daar plakte direct al wat aan vast en na het inhalen van een paar groepen was de groep al snel te groot. Gelukkig kreeg een van ons een lekke band en konden we daarna alleen verder wat verder ook zo bleef. Waar ik voor vreesde (of stil op hoopte) kwam uit en het was flink afzien. Mijn beurten waren net iets korter dan die van enkele anderen maar dat drukte de pret niet bij de rest maar was juist een goede reden om met des te meer ijver over te nemen (en het tempo telkens flink op te schroeven). Gelukkig (hoe wreed om dit te denken) was bij een het elastiek net iets minder strak wat het tempo af en toe even drukte. Deze besloot echter om ons bij de 50/100/150 splitsing te verlaten waarna er geen reden meer was om in te houden. De soep met balletjes (en Maggi) in Warffum kwam perfect op tijd. Hierna lekker door. Na Rottum en Kantens begon er ook wat meer rek te komen op mijn elastiek. De snelheid was geen enkel probleem maar de versnellingen lukten niet meer. In Loppersum besloot ik daarom maar dat een kop koffie welkom zou zijn en gaven we de rest van de groep (nog vijf man) de vrije hand. Het was even zoeken naar koffie in Loppersum, maar die werd gevonden (en was goed). Daarna gingen we met z’n tweeen ‘rustig’ door naar Winsum en na nog een lekker soepje in Winsum terug naar huis. Het was een heerlijke tocht, de prijzenkast was weer goed aangevuld met PRs en top tien noteringen en met een gemiddelde van boven de 32 kwam ik moe maar tevreden thuis.

   • #27003
    Geert Jan
    Deelnemer

    Encore,
    We want more
    We want more

    dagen van lycra
    dagen van snot
    van vloeken en tieren
    het aannemen van uitgestoken handen
    dagen van dankbaar er te zijn

Weergave van 12 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht