bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 7 reactie threads

Avontuur(tje) in Spanje..!

 • Auteur
  Berichten
  • #19560
   Chris
   Deelnemer

   Na ongeveer 13 km dacht ik: ‘Waar ben ik weer aan begonnen?’ Zal ik terug gaan?

   Ander half uur eerder, om half vier, had ik in overleg besloten om de route te gaan fietsen. Zaterdag had ik al een deel van de route gereden. Toen zou ik ongeveer een 1,5 uur weg zijn, dus ben ik omgekeerd met de gedachte dit ‘rondje’ ga ik wel afmaken!

   Trevelez off road, door het National Park SN. Volgens de App ‘Here’, was het rondje te maken!

   Brede gravel paden met veel haarspelden en mooie uitzichten waren afgelopen zaterdag en nu goed te doen. Het was wel behoorlijk klimmen, maar met een goede huur-MTB was dat goed te doen. Even stoppen bij het huisje met Maria beeldje, had ik zaterdag ook gezien maar toen dacht ik, je kunt niet overal voor stoppen.

   Tot… kilometer 13… het pad werd smaller.. ik keek op mijn Garmin, zat ik nog op de route..? Ja…! Eerder waren de getrokken lijnen al overgegaan in stippellijnen en nu stond er bij ‘niveau 6-8’… wat dat ook moge betekenen.. in ieder geval een was het voor mij een alarm..

   Opeens stond ik voor een stromend beekje bij een watervalletje.. daar kon ik fietsend niet over, temeer omdat het pad daarna stijl rechts naar beneden ging…. waar was ik aan begonnen…!

   Ik kon niet inschatten hoe lang dit zou aanhouden. Ik schatte de afstand tot Trevenez ongeveer 5 km.. dit kon wel eens lang gaan duren… Ik had beloofd om rond 20:00 uur terug te zijn.

   Na 10 meter stijl, al lopend, dalen moest er, ook stijl geklommen worden. Klimmen gaat gelukkig makkelijker.. al met al ongeveer 20 meter….. er was weer een pad te ontwaren weliswaar smal, na ongeveer 100 meter kon ik weer op de fiets!

   Vanaf nu was het voornamelijk dalen naar Trevenez. Langs de loslopende runderen… Op een stijl stuk werd ik nog verrast door een loslopende waakhond, die vond dat hij me achterna moest zitten, daar waar ik het toch al moeilijk had om strak te dalen en het liever rustig aan wilde doen…niet dus… Gelukkig z’n baasje riep ‘m bij zich..

   He, he eindelijk weer op asfalt… nog 14 km naar Pitres en het gas kan er op..
   Om ongeveer 19:00 was ik in Pitres.

  • #19561
   Jan
   Gast

   Spannend Chris!

  • #19568
   Anoniem
   Inactief

   Poeh,
   Als een jongensboek.

  • #19571
   Marten Heikamp
   Gast

   Wie verre reizen maakt, heeft mooie verhalen te vertellen! Spannend avontuur Chris, maar een ervaren rot als jij red zich altijd en overal. Veel plezier nog daar.

  • #19578
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Nog een verhaaltje, nog een verhaaltje…..! 🙂

  • #19579
   Egbert
   Gast

   Stippellijntje = wandelpad
   Maar ach daar waar je kunt lopen kun je ook ATB-en.
   Chris, mooi man. !

  • #19604
   ron
   Gast

   Mooi spannend verhaal chris ,heb een mtb fullty gehuurd .

   Veel plezier in Spanje

  • #19641
   Bram
   Gast

   De moderne Don Quichote.

Weergave van 7 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht